2019. január 21., hétfő
Ágnes

PR

Nem bízzák a szerencsére az esélyegyenlőséget

A Szerencsejáték Zrt., a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és a Spanyol Vakok Nemzeti Szövetsége (ONCE) együttműködési megállapodásának értelmében a vállalat bevételeiből a fogyatékossággal élő embereket támogatja. Ennek része, hogy Magyarországon egyedülálló, befogadó, mindenki számára használható játszóterek épüljenek.

A Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsának (FESZT) tapasztalatai szerint ma Magyarországon kevés olyan játszótér van, amely megfelelően kielégítené a különböző fogyatékossággal élők igényeit, és ahol a beteg gyerekek számára ép társaikhoz hasonló minőségben és mennyiségben áll rendelkezésre a választás lehetősége. Éppen ezért a FESZT és a Szerencsejáték Zrt. létrehozta „A Játék Összeköt!” nevű programot, amelynek célja, hogy olyan közös játszóterek épüljenek, amelyek lehetőséget biztosítanak az együttlétre, a közös játékra, ezáltal pedig egymás megismerésére és elfogadására.


A kezdeményezéshez olyan ismert nevek is csatlakoztak, mint Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista, Érdi Tamás zongoraművész, Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka, valamint a Baltazár Színház színészei is kiveszik a részüket a programból. Ők mindannyian inspirálóak lehetnek nemcsak a fogyatékossággal élők, de a társadalom ép tagjai számára is, és a példájuk egyértelműen bizonyítja, hogy hittel, akarattal és kitartással bármilyen fogyatékossággal élve is sikereket lehet elérni.

Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista


Meg kell tanítanunk a gyermekeknek, hogy bár mindannyian emberek vagyunk, nem vagyunk egyformák. Ettől vagyunk különlegesek.

Érdi Tamás zongoraművész

A hang nem attól szép, hogy mély vagy magas. Attól szép, hogy éppen a helyén van.

 

Hozleiter Fanny, Mosolyka, író és boldogságkutató

Egy közösen átélt jó élmény hidakat épít közénk.

Baltazár Színház

Járható, de sehova sem vezet az az út, ahol valakit a fogyatékossága és nem embersége, tehetsége alapján ítélnek meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

  • Papír helyett eRecept

    Papír helyett eRecept

    2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.