2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Nem hívja vissza a megnőtt diklórbenzol szintű termékeit az IKEA Magyarország

Nem hívja vissza az IKEA Magyarország azokat a termékeket, amelyekben egy gyártási hiba miatt megemelkedett a diklórbenzol szintje, mivel annak egészségügyi kockázata nincs – tájékoztatta az IKEA szerdán az MTI-t.

Az MTI megkeresésére az IKEA Magyarország közölte, hogy a céget október végén az IKEA beszállító albeszállítójaként tevékenykedő BASF értesítette arról, hogy egy gyártási hiba nőtt meg a termékekben a diklórbenzol szintje.


Kiemelték, hogy az IKEA az ügyben vizsgálatot indított, amely jelenleg is tart, és az első megállapításai arra utalnak, hogy a megnőtt diklórbenzol szint csak egyes piacokat és csak korlátozott számú – a matracok és bútorhuzatok körébe tartozó – IKEA-terméket érinthet. Ezek a MOREGEDAL, MATRAND, MYRBACKA, HÖVÄG, HAFSLO és HYLLESTAD termékcsaládba tartozó egyes termékek, illetve a HOLMSUND, EKERÖ, FRIHETEN, STRANDMON, KLIPPAN, VALLENTUNA, EVERTSBERG és KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek.

Ismertették, hogy a diklórbenzol nevű szerves vegyület használatát az IKEA minden termékében tiltja, ugyanakkor a megnőtt diklórbenzol szintnek semmilyen egészségügyi kockázata nincs, veszélyt nem jelentenek, ezért az IKEA áruházaiban Magyarországon továbbra is kaphatóak a termékek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  A legfrissebb adatok szerint továbbra is folyatódott a növekedés a magyar turizmusban, egyre több külföldi turista érkezik Magyarországra, és a magyarok is többet utaznak. Tavaly novemberben közel 5 százalékkal nőtt a beutazó vendégforgalom, a belföldi turizmus pedig több mint 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

 • Megszületett az ítélet! Börtönbe megy a zuglói gázoló

  Megszületett az ítélet! Börtönbe megy a zuglói gázoló

  A Fővárosi Törvényszék szerdán bűnösnek találta T. Klára Petrát, aki még 2016 novemberében bódult állapotban halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban, tette után pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről – írja a Bors.

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

 • Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenza járvány

  Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7. és 13. között 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a heti jelentésében szerdán.