EUR: 347,00 Ft
CHF: 324,95 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Nem hívja vissza a megnőtt diklórbenzol szintű termékeit az IKEA Magyarország

Nem hívja vissza az IKEA Magyarország azokat a termékeket, amelyekben egy gyártási hiba miatt megemelkedett a diklórbenzol szintje, mivel annak egészségügyi kockázata nincs – tájékoztatta az IKEA szerdán az MTI-t.

Az MTI megkeresésére az IKEA Magyarország közölte, hogy a céget október végén az IKEA beszállító albeszállítójaként tevékenykedő BASF értesítette arról, hogy egy gyártási hiba nőtt meg a termékekben a diklórbenzol szintje.


Kiemelték, hogy az IKEA az ügyben vizsgálatot indított, amely jelenleg is tart, és az első megállapításai arra utalnak, hogy a megnőtt diklórbenzol szint csak egyes piacokat és csak korlátozott számú – a matracok és bútorhuzatok körébe tartozó – IKEA-terméket érinthet. Ezek a MOREGEDAL, MATRAND, MYRBACKA, HÖVÄG, HAFSLO és HYLLESTAD termékcsaládba tartozó egyes termékek, illetve a HOLMSUND, EKERÖ, FRIHETEN, STRANDMON, KLIPPAN, VALLENTUNA, EVERTSBERG és KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek.

Ismertették, hogy a diklórbenzol nevű szerves vegyület használatát az IKEA minden termékében tiltja, ugyanakkor a megnőtt diklórbenzol szintnek semmilyen egészségügyi kockázata nincs, veszélyt nem jelentenek, ezért az IKEA áruházaiban Magyarországon továbbra is kaphatóak a termékek.

Kapcsolódó Cikkek