EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Szombathely

Nem kell fizetni a bárányhimlő elleni védőoltásért

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően 2018. július 1-jétől ingyen kaphatják meg a bárányhimlő elleni védőoltást az 1–2 év közötti gyermekek Szombathelyen – erről döntött legutóbbi ülésén a közgyűlés.

A vasi megyeszékhelyen korábban is számos nem kötelező intézkedést bevezettek már az egészségmegőrzés érdekében: a cél egy fiatalos, életerős, lendületes város létrehozása.


Védőoltással a bárányhimlő megelőzhető Fotó:feol.hu

Magyarországon évente 30-40 ezer bárányhimlős esetet jelentenek, de a valós megbetegedések száma ennek körülbelül a duplája lehet. A vírusfertőzés heveny, ragályos, hólyagos kiütésekkel jár, és bizonyos esetekben súlyos szövődményeket is okozhat, de védőoltással megelőzhető. A szakemberek szerint a kétadagos oltást célszerű a gyermek közösségbe kerülése előtt beadatni, ezért az önkormányzat az 1–2 év közötti gyermekek oltását támogatja. A nyilvántartás szerint jövőre 662-en kaphatják meg ingyen a vakcinákat, csak – a többi nem kötelező védőoltáshoz hasonlóan – a beadatásért kell fizetni a házi gyermekorvosnak, ezúttal kedvezményesen 1500 forintot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.