EUR: 344,63 Ft
CHF: 318,90 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Dunaújváros

Nem mindennapi mindennapok

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mindennapjaiba nyertek bepillantást az érdeklődők a Szakmák Napja rendezvényen. A különböző bemutatók és kóstolók betöltötték a Dunaferr iskola Apáczai telephelyének teljes épületét. 

A délelőtti órákban szinte mozdulni sem lehetett, annyi diák, szülő és tanár volt kíváncsi a Szakmák Napjára a Dunaferr iskola Apáczai úti épületében. A Centrumhoz tartozó hét intézmény a legkülönfélébb képzési lehetőségeket kínálja, ennek megfelelően az iskolák standjain számos érdekességet láthattak, hallhattak, szagolhattak, tapinthattak, ízlelhettek az általános iskolások, a szülők és a tanárok: a Rudas iskola kínálatában szerepelt a sporteszközök kipróbálási lehetősége, a Lórántffy diákjai pedig a kémia, a vegyészet rejtelmeibe avatták be majdani „utódaikat”, de a csecsemőgondozással is megismerkedhettek az érdeklődők, sőt egészségügyi kivizsgálásra is lehetőség volt.


Akár egy “Szeretlek” feliratú táblát is készíthettek az érdeklődők a Hild iskola bemutatóján

 

A Hild, a Bánki és a Dunaferr iskola természetesen az ipari gépek, eszközök bemutatójával és „tesztjével” igyekezett kedvet csinálni az intézményekben folyó képzésekhez, míg a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola pultjánál ételkóstolók csábították az érdeklődőket. Arról, hogy ne csupán a szakmaiságról szóljon az egész nap, a színpadi műsorok gondoskodtak: néptáncelőadás, fodrász- és divatbemutató, valamint Dér Heni, illetve Raul és Ábrahám koncertje szórakoztatta a nézelődésben esetleg kissé megfáradt látogatókat. A rendezvény vendége volt Dunaújváros polgármestere is. Cserna Gábor az eseményen hangsúlyozta: a szakmával (is) rendelkező munkavállalók előnyösebb körülmények között, magasabb fizetésért dolgozhatnak. A minőségi képzés megteremtése, a jó körülmények biztosítása pedig az önkormányzat elsődleges céljai között szerepel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.