EUR: 344,85 Ft
CHF: 319,81 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Sopron

Néptáncos legenda Sopronban

Novák Ferenc, a magyar népzenei élet legendás, 86 éves koreográfusa, rendezője, etnográfusa is eljött a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttessel az általa színpadra állított János vitéz című produkció első soproni előadására a Petőfi Színházba.

Novák Ferenc vagy ahogy művészberkekben hívják, Tata, több mint tíz évvel ezelőtt a Honvéd Táncszínházzal alkotta meg a János vitézt, amelyet aztán Marosvásárhelyen a Maros Művészegyüttessel is színre vitt nagy sikerrel.
A nemzet művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Erkel-díjas érdemes művész úgy gondolja, az előadás ebben a formájában, a tánc nyelvén is ugyanazt kell, hogy jelentse a közönségnek, mint amit az eredeti Petőfi-mű, hiszen ez egy örök érvényű mesés történet. Gyermek és felnőtt egyaránt találhat benne igazi örömet, tanulságokat, színházi élményt.


Fotó: Torma Sándor

A Maros Művészegyüttes produkciója nagy sikert aratott a teátrumban.

Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.