2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Sopron

Néptáncos legenda Sopronban

Novák Ferenc, a magyar népzenei élet legendás, 86 éves koreográfusa, rendezője, etnográfusa is eljött a marosvásárhelyi Maros Művészegyüttessel az általa színpadra állított János vitéz című produkció első soproni előadására a Petőfi Színházba.

Novák Ferenc vagy ahogy művészberkekben hívják, Tata, több mint tíz évvel ezelőtt a Honvéd Táncszínházzal alkotta meg a János vitézt, amelyet aztán Marosvásárhelyen a Maros Művészegyüttessel is színre vitt nagy sikerrel.
A nemzet művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Erkel-díjas érdemes művész úgy gondolja, az előadás ebben a formájában, a tánc nyelvén is ugyanazt kell, hogy jelentse a közönségnek, mint amit az eredeti Petőfi-mű, hiszen ez egy örök érvényű mesés történet. Gyermek és felnőtt egyaránt találhat benne igazi örömet, tanulságokat, színházi élményt.


Fotó: Torma Sándor

A Maros Művészegyüttes produkciója nagy sikert aratott a teátrumban.

Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.