EUR: 344,48 Ft
CHF: 318,03 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Külföld

New York-i gázolás: Az Iszlám Állam jelentkezett a merénylet elkövetőjeként

Az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta a New York-i gázolásos merénylet elkövetését, amelyben nyolcan vesztették életüket – derült ki a dzsihadisták an-Nabaa című internetes hetilapjának csütörtöki kiadásából.

Az iszlamista szervezet lapja szerint “a támadó egyike volt a kalifátus katonáinak”. A Nabaa nem közölt bizonyítékot az állítása alátámasztására.


Sayfullo Saipov kedden Manhattanben teherautóval az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet nevében nyolc halálos áldozatot és több súlyos sebesültet követelő, gázolásos terrorakciót követett el. A hét éve az Egyesült Államokban élő, 29 éves üzbég származású férfit többrendbeli emberölés és külföldi terrorszervezetnek nyújtott támogatás címen helyezték vád alá. Az incidens során meglőtt férfi azt kérte, hogy a kórházi szobájában kifüggeszthesse az Iszlám Állam fekete zászlaját. Vádiratában szerepel, hogy nyomozók az Iszlám Állam több ezernyi propagandaanyagát – videókat, szórólapokat, fotókat – találták meg mobiltelefonján, a többi között egy olyan videoklipet, amelyen a dzsihadisták lefejeznek foglyokat. Az amerikai hatóságok szerint a férfi az Egyesült Államokban radikalizálódott.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek