2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Sport

Nikolics, az amerikai gólkirály visszatért a magyar válogatottba

Barátságos mérkőzést játszik ma este 20 órától a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburggal. A miniállam legjobbjai még egyszer sem tudtak győzni ellenünk, viszont idén sikerült egy csodával felérő döntetlen összehozniuk Franciaországgal.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy felkértek erre a két mérkőzésre, és természetesen azonnal igent mondtam – kezdte hét eleji sajtótájékoztatóját Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány, aki Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen készíti fel a magyar csapatot. – Nagy izgalommal és magam felé is komoly elvárással álltam neki a munkának. Bár a felkészülést sérülések és az idő rövidsége is befolyásolja, azért megkövetelhető dolgokat szeretnék viszontlátni a pályán.


Szélesi három alapemberre nem számíthat: Fiola Attila, Guzmics Richárd és Elek Ákos sérüléssel bajlódik. Ott van viszont a keretben Nikolics Nemanja, aki a Chicago Fire színeiben az MLS gólkirálya lett és a csapat legértékesebb játékosává választották.

– Örülök, hogy egy év után ismét a csapattal vagyok. Nagyon motiváltan érkeztem. Luxemburgban nekünk kell a tempót diktálni és nem kell alkalmazkodnunk az ellenfél játékstílusához, azt kell végrehajtanunk, amit mi elterveztünk és gyakoroltunk az elmúlt napokban – szögezte le a támadó.

Nem lesz egyszerű, hiszen a luxemburgi csapat mérlege 2017-ben jobb, mint a magyaroké. Dzsudzsák Balázsék idén mindössze kétszer tudtak nyerni, ötször vereséget szenvedtek, ezzel szemben az ellenfél szintén kétszer  győzött, de óriási meglepetésre döntetlent értek el idegenben az Eb-ezüstérmes franciák ellen, és Bulgáriával is ikszeltek, valamint „csak” négyszer kaptak ki.

A Luxemburg–Magyarország találkozót az M4 Sport élőben közvetíti 20 órától.

 

Kapcsolódó Cikkek