EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Nincs visszaút: vége KERO karrierjének

Először állt kamerák elé Kerényi Miklós Gábor, amióta kirobbant a zaklatási ügye. A direktor igyekezett magyarázatot adni az ellene felhozott vádakra, és tagadta, hogy bármiféle szexuális bűncselekményt követett volna el. A közönség és a munkaadói azonban teljesen elhatárolódtak a díjnyertes alkotótól. 

– Meggyilkolt embernek érzem magam, akire mindenfélét rászórtak, rettenetesen ráragadt, megpróbált ez elől elmenni, lemondott művészeti vezetői posztjáról és elment nyugdíjba – kezdte meg Kerényi Miklós Gábor a beszélgetését Rónai Egonnal az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol tisztázni akarta az ellene felhozott vádakat, miszerint több művészt, köztük egy 13 éves gyermeket bántalmazott fizikálisan és szexuális célzattal a karrierje során. A direktor tagad, azonban elismeri, hogy számos dologban hibázott, amit múlt héten a Lokálnak adott interjújában is elismert.


Kerényi Miklós Keró Marie Antoinette olvasópróba Operett színház (Fotó: Máté Krisztián)

– Nem emlékszem, de nem zárom ki, hogy történhetett ilyen eset. Ha igen, akkor vállalom, hogy ez egy pedagógiai hiba volt, de hangsúlyozom: nem volt benne semmi olyasmi, ami miatt ezt szexuális zaklatásnak lehetne nevezni. Nem látom az egész helyzetet és a bűnt benne… Lehet, hogy követtem el hibát, de bűnöket nem! – mondta akkor.

A kommentelők azonban nem bántak kesztyűs kézzel a 67 éves rendezővel, ugyanis olyan hozzászólások érkeztek a műsor után a csatorna hivatalos Facebook-felületére, mint: „Ez a paprikajancsi igazán bolond!!!!” , „Ez az ember nem normális!” vagy „Ebben a beszélgetésben a sarokba szorított, riadt, szűkölő élőlény és a cezaromániás pszichopata váltakozott Kerényi megnyilvánulásaiban.”


A színházi rendezőt a szintén zaklatással vádolt, kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey-hez hasonlóan nemcsak a közönség, de a szakma is kivetette magából. A Budapesti Operettszínházban azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, a teátrum igazgatója, Lőrinczy György minden kapcsolatot megszakított KERO-val, az elbocsátás után kipakoltatta az irodáját, sőt még a számát is törölte a telefonjából.

 

Jelentkezett KERO áldozata

Nyílt levelet juttatott el az ATV-hez az a fiatalember, akit 13 éves korában bántalmazott Kerényi Miklós Gábor. „Jelezni szeretném, hogy sem akkor, sem most semmiféle oktató szándékot nem véltem, nem vélek felfedezni abban, hogy egy gyerekkel elhiteti, szörnyű bűnt követett el és ezért büntetést érdemel, majd levetkőzteti és ráparancsol, hogy hasaljon az íróasztalára. Akkor én csak szégyent, félelmet, és amikor teljes erőből megütött a vállfával, szörnyű fájdalmat éreztem. Közös megegyezésről szó sem volt, hiszen én elmondtam, hogy nem érzem magam hibásnak, bűnösnek meg főleg nem. Az a lelki nyomás, terror, amit verbálisan rám zúdított, bénító volt. Nem tudom megítélni, hogy az ő agyában hol húzódnak a határok, de számomra legalábbis betegesnek, perverznek tűnik, feketepedagógia. Akkor csak félelmet éreztem, de felnőtt fejjel már egyértelmű volt a szexuális töltet akkori megléte. Amit tett nem pedagógia, nem művészet, ez veszélyeztetés, bántalmazás, ez abúzus” – áll a levélben.

Többször kiakadt KERO az adásban:

– Provokáltak a nevemmel.

– Miért bántottam volna gyerekeket?

– Mit értesz vállfán?

– Provokálsz, provokálsz!

– Ha valaki úgy érzi, hogy megbántottam, bocsánatot kérek tőle!

– Ennek is lehetne szexuális töltete.

– Ez nem ma történt.

– Miért nem mentél arra?

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.