EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Külföld

Nőket vert és erőszakolt Soros egykori embere

Az elmúlt hetekben számos szexuális erőszakról szóló hír látott napvilágot, de a Daily Mailben megjelent ügy talán minden eddiginél visszataszítóbb.

Feleségével Mary-vel  /Fotó: Facebook

A botrány nem máshol, mint a Wall Streeten robbant ki. A 62 éves Howie Rubint, Soros egyik alapkezelő cégének korábbi vezetőjét ugyanis azzal gyanúsították meg, hogy megvert és megerőszakolt három floridai nőt egy bérelt lakásban. Továbbá a vádak szerint 2010 óta egy kiterjedt embercsempész hálózatot működtetett, a becserkészett nők tucatjait pedig egy manhattani pincében tartotta bezárva. Az áldozatok embertelen bánásmódban részesültek: Rubin egyiküket annyira megverte, hogy elmozdult a mellimplantátuma, másokat elektrosokkolóval tett ártalmatlanná, mielőtt megerőszakolta volna őket.


De volt olyan is, akit azzal fenyegetett, hogy ugyanúgy fogja őt megerőszakolni, mint a saját lányát. Számos áldozatnak plasztikai vagy fogászati beavatkozásra volt szüksége a súlyos bántalmazások következtében. A három floridai nő által perbe fogott Rubinnak és tettestársainak nemi erőszak, súlyos testi sértés és illegális fogva tartás vádjaival kell szembenézni. A házas, háromgyermekes Rubin 1982-ben a Salomon Brothers-nél kezdte pénzügyi karrierjét, amely a sikerek mellett a bukásoktól sem volt mentes: 1987-ben 377 millió dollárt veszített miatta a Merrill Lynch, miután a felettesei jóváhagyása nélkül indított kétes pénzügyi manővereket.

Ennek ellenére nem sokkal később a Bear Stearns-nél kötött ki, ahonnan magas rangú vezetőként, és nagy becsben tartott szakemberként vonult vissza. 2008-ban azonban Soros György hívására visszatért a szakmába, és hét éven keresztül, egészen 2015-ig vezette a milliárdos spekuláns egyik alapkezelő cégét.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek