EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szolnok

Nyitva áll az Adventi Falu

Megnyílt Szolnok év végi attrakciója, az Adventi Falu a Kossuth téren. A város egyik legnépszerűbb rendezvényén estéről estére megtelik a tér, és ezúttal a gyermekek örömére mesevilággal is bővül a látnivalók köre.

Beépült a Kossuth tér

Az idén is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, 21 faházban étel- és italfinomságokkal, kézműves termékekkel várják a vendégeket, hétfőtől péntekig 14–22, szombaton 12–22, vasárnap pedig 14–20 óráig. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu új programelemeként a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitvatartása: hétfőtől péntekig és vasárnap 14–20, szombaton 12–20 óráig. A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a betlehem és az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programokkal várnak minden érdeklődőt. Az adventi koszorú gyertyáit ünnepi műsorok keretében hagyományosan egy-egy történelmi egyház képviselői gyújtják meg. Sorrendben december 1-jén a görög katolikus, 9-én az evangélikus, 16-án a római katolikus, 23-án pedig a református egyház jut szerephez. A város karácsonyfája egyébként 12 méter magas, és Potori László ajánlotta fel a városnak.


Idén is impozáns látványt nyújt a város karácsonyfája

A szórakozás mellett azonban a szervezők idén nem feledkeztek meg a karitatív tevékenységről sem. Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel – a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra felállított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni. A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők a Hetényi Géza Kórház Gyermekosztályának támogatására fordítják.

Természetesen már készülődik a hagyományos karácsonyi vásár is, amely a Hild térre várja az érdeklődőket december 1-jétől. Ebben az évben 60 faházat állítottak fel, ahol garantáltan minden kelléket és ajándékot be lehet szerezni karácsonyra, illetve szilveszterre.


Még nem égnek a gyertyák az adventi koszorún

A Kossuth téren lévő Adventi Falu az év utolsó napjáig, a Hild téri karácsonyi vásár pedig december 24-ig várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.