EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szolnok

Nyitva áll az Adventi Falu

Megnyílt Szolnok év végi attrakciója, az Adventi Falu a Kossuth téren. A város egyik legnépszerűbb rendezvényén estéről estére megtelik a tér, és ezúttal a gyermekek örömére mesevilággal is bővül a látnivalók köre.

Beépült a Kossuth tér

Az idén is hamisítatlan karácsonyi hangulattal, 21 faházban étel- és italfinomságokkal, kézműves termékekkel várják a vendégeket, hétfőtől péntekig 14–22, szombaton 12–22, vasárnap pedig 14–20 óráig. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. az Adventi Falu új programelemeként a kisgyermekes családoknak kínál élményekben gazdag kikapcsolódást. A téren található szabadtéri színpad előtti macskaköves részen népszerű mesékből ismert díszletek között kalandozhatnak a gyerekek. A varázsvilág nyitvatartása: hétfőtől péntekig és vasárnap 14–20, szombaton 12–20 óráig. A rendezvényen a téren felállított óriás fenyőfa, a betlehem és az impozáns adventi koszorú mellett kulturális programokkal várnak minden érdeklődőt. Az adventi koszorú gyertyáit ünnepi műsorok keretében hagyományosan egy-egy történelmi egyház képviselői gyújtják meg. Sorrendben december 1-jén a görög katolikus, 9-én az evangélikus, 16-án a római katolikus, 23-án pedig a református egyház jut szerephez. A város karácsonyfája egyébként 12 méter magas, és Potori László ajánlotta fel a városnak.


Idén is impozáns látványt nyújt a város karácsonyfája

A szórakozás mellett azonban a szervezők idén nem feledkeztek meg a karitatív tevékenységről sem. Az adventi varázsvilág területén, a mézeskalács házikóban megvásárolható fenyődíszekkel – a gyerek, a család nevének felírása után – az erre az alkalomra felállított fát lehet közösen ünnepi díszbe öltöztetni. A megvásárolt díszek árából befolyt összeget a szervezők a Hetényi Géza Kórház Gyermekosztályának támogatására fordítják.

Természetesen már készülődik a hagyományos karácsonyi vásár is, amely a Hild térre várja az érdeklődőket december 1-jétől. Ebben az évben 60 faházat állítottak fel, ahol garantáltan minden kelléket és ajándékot be lehet szerezni karácsonyra, illetve szilveszterre.


Még nem égnek a gyertyák az adventi koszorún

A Kossuth téren lévő Adventi Falu az év utolsó napjáig, a Hild téri karácsonyi vásár pedig december 24-ig várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.