2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Nyűg lesz ez a meccs, fiúk?

Idei utolsó fellépésére készül a magyar labdarúgó-válogatott. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány csapata a Groupama Arénában fogadja a vb-résztvevő Costa Ricát – ultrák nélkül.

Ma este javíthat Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány Costa Rica válogatottja ellen. A magyar csapat most találkozik először a dél-amerikai állam legjobbjaival felnőtt szinten, ám az idén mutatott játék fényében sok jóra nem számíthatunk. Csütörtök este hiába tért vissza Nikolics Nemanja góllal a válogatottba, így is sikerült 2-1-re kikapni Luxemburgtól.


– Kikészülök az ilyen kudarcoktól, mindenki azért dolgozik, hogy sikeres legyen, hogy együtt ünnepelhessen a szurkolókkal. Ki akar úgy, mint Andorrából, szégyenkezve hazakullogni? Szégyen, ami történt. Ez az év csőd volt – mondta az NSO-nak Dzsudzsák Balázs csapatkapitány még Luxemburgban.

A sorozatos gyenge szereplés miatt a szurkolóknál is betelt a pohár. A Carpathian Brigade szurkolói csoport közleményben jelentette be, hogy nem képviselteti magát a lelátókon Costa Rica ellen.

– Amivel idén többször is szembesülnünk kellett, az kiábrándító, elkeserítő és fájdalmas. Úgy érezzük, itt kell húznunk egy határt nekünk, szurkolóknak, és reméljük, a játékosok is így gondolják. Ehhez a játékképhez most nem adhatjuk az arcunkat – írták.

Bár az ellenfél szombat este 5-0-ra kikapott a spanyoloktól, nem várhatjuk teljes nyugalommal a mérkőzést, hiszen 2017-ben a válogatott eddig nyolc meccset játszott és csak kétszer győzött. Van egy olyan érzésünk, hogy az előzmények ismeretében egy kicsit nyűg lesz ez a mérkőzés minden érintett számára.

De ne legyen igazunk.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Szenzációs gyorskorcsolyázók

  Az olimpiai bajnoki cím után újra történelmet írt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, hiszen nemzeti csapatunk még sosem végzett az Európa-bajnokság éremtáblázatának élén. Eddig. Most viszont a hollandiai Dordrechtben rendezett kontinensviadalon négy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttünk, ezzel az éremtábla élén végeztünk, míg az egész kontinensviadal legeredményesebb versenyzője Liu Shaolin Sándor lett három arannyal és két ezüsttel.

 • Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Elnézést kért a Fraditól a menedzser

  Közleményben tisztázza az elmúlt napok eseményeit Farkas Mátyás, sportmenedzser, aki SMS-ben környékezte meg a Ferencváros női kézilabdacsapatának egyik játékosát egy esetleges üzlet reményében.

 • Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Az étrend-kiegészítők nagy része doppinggal szennyezett

  Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a tiltott anyagokat kimutassa étrend-kiegészítőkből, ezzel segítve a vétlen doppingolás elkerülését – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporeseményekkel foglalkozó misportunk.