2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Külföld

Obama volt emberei irányítják az amerikai ügyvivőt

Az Origo birtokába került dokumentumok bizonyítják, hogy az amerikai diplomáciát és a budapesti amerikai ügyvivőt továbbra is Barack Obama korábbi elnök volt emberei irányítják.

A lap által megszerzett levelet – amelyet a kongresszus magyar baráti csoportjának címeztek, és amelyben azt taglalják, hogy milyen embertelen körülmények vannak Magyarországon – a korábbi demokrata amerikai külügyi kormányzat véleményvezérei írták alá. A levelet 2017. november 14-én küldték el David Kostelancik ideiglenes budapesti amerikai ügyvivő védelmében, és hangsúlyozták, hogy Kostelancik milyen remekül beszélt, amikor a MÚOSZ meghívta.


A levélírók a szokásos belpolitikai, közjogi és médiabírálatokat ismételték meg sokadszorra. Természetesen azt sem felejtették el megemlíteni, hogy a magyar kormány nem bánik megfelelően a civil szervezetekkel és a migránsokkal.

Ezt megelőzően három amerikai kongresszusi képviselő állt ki Magyarország mellett Rex Tillerson amerikai külügyminiszternél, és tiltakoztak Kostelancik beszéde miatt.

Kapcsolódó Cikkek