EUR: 348,28 Ft
CHF: 326,61 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Extra

Ők a filmtörténet legkeményebb csajai!

Harcolnak, gyilkolnak, van hogy kegyetlenek, de igazán kemények – ők a filmtörténet legkeményebb csajai.

Top5 – Lisbeth Salander (Noomi Rapace)


Steig Larsson Millennium trilógiájával megteremtette az okos, taktikus, bosszúálló nőt: Lisbeth Salandert. A tetovált lány nem foglalkozik a következményekkel és úgy gondolja, hogy az igazságérzete a törvény felett áll. Ha kell lop, ha kell kőkeményen megbünteti azt, aki ártani akart neki. Nem fél a társadalmi előítéletektől sem, igazi punk lázadó. És ha még egy pillanatra el is lágyul, mindenkit addig “használ” ameddig kedve tartja.

“Lisbeth Salander soha nem felejtette el a rajta esett sérelmeket, és nem bocsátott meg senkinek.”


Top4 – Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) Trónok harca
Viharbanszületett Daenerys Targaryen, első ezen a néven, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője és a birodalom védelmezője, A Sárkányok Anyja, Khaleesi. Csak ki kell mondania hogy Dracarys és a tűzokádó sárkányai mindent a földdel tesznek egyelővé. Kegyetlen uralkodó, aki szeretne igazságos is lenni, ez persze nem mindig sikerül neki.

“Felkapaszkodott a máglyára és maga helyezte el a tojásokat napja és csillaga körül. A feketét a
szíve mellé, a karja alá. A zöldet a feje mellé tette és rátekerte a varkocsát. A krémszínűt a lábai
közé. Amikor utoljára megcsókolta, Dany érezte az olaj édes ízét az ajkain.
Ahogy lefelé mászott, észrevette, hogy Mirri Maz Duur őt figyeli.
– Őrült vagy – mondta neki a papnő rekedten.
– Vajon messze áll-e az őrület a bölcsességtől? – kérdezte Dany.”

Top3 – A menyasszony/Beatrix Kiddo (Uma Thurman)
Azt mondják a harag nem túl jó tanácsadó, nem úgy a Kill Bill menyasszonyánál.. aki mindent megtesz azért, hogy bosszút álljon. Hiába fekszik éveket kómában, miután felébred megtanul újra járni, Hattori Hanzo mesterninja kardot készít neki, lemászárol rengeteg bérgyilkost, hogy aztán rátaláljon Billre…az ötpontos szívrepesztő technikát pedig senki nem éli túl.

“A menyasszony: Hullának néztem ki? Hát nem voltam az. Pedig ők igazán igyekeztek. Bill utolsó golyója csak kómába lőtt. Négy hosszú évig feküdtem öntudatlanul. Fölébredve elkezdtem azt, amit a mozireklámok úgy szoktak jellemezni, hogy bombasztikus bosszúhadjárat. Nos én jöttem, láttam és bombasztikus bosszút álltam. Már eddig is rengeteg embert eltettem láb alól, de egy még hátra van. A legutolsó. Az, akihez éppen most tartok. Az egyedüli, aki még él. És amikor végre célhoz érek, meg fogom ölni Billt!”

Top2 – Sarah Connor (Linda Hamilton)
Érdekes, hogy a Terminátor mozifilmekben Linda Hamilton, illetve Emilia Clarke (a lista negyedik szereplője), a filmsorozatban Lena Headey (Trónok harcában Cersei) alakítja. Sokáig vacilláltunk, hogy ő legyen-e a listánk első helyén, de végül azért lett ezüstérmes, mert nehezebben vette a kihívásokat, mint minden idők legmenőbb női karaktere. Persze Sarah-nak sincs oka szégyenkezni, hisz jól bánik a fegyverekkel és ő neveli a jövő vezérét.

“Mexikói fiú: Viene la tormenta!
Sarah Connor: [a fiú apjának] És most mit mondott?
Benzinkutas: Hogy nemsokára nagy vihar lesz.
Sarah Connor: Tudom.”

Top1 – Ellen Ripley (Sigourney Weaver)
Ki más lehetne a listánk királynője, mint Ellen Ripley?! Elég annyit mondani, hogy Alieneket gyilkol és nem ismer kegyelmet, ugyanakkor okos és taktikus. Az Entertainment Weekly szerint Ripley “az első olyan női mozi karakter, akit nem a körülötte lévő férfiak vagy a velük való kapcsolata határoz meg”. 1979-ben mutatták be a Nyolcadik utas filmek első részét, akkor (sőt, ha megnézzük most is) óriási dolognak számított egy olyan női karakter, aki főszereplő és igazából nincs szüksége férfiak segítségére.

“Ellen Ripley Hogy tudjuk megölni?
Ash: Nem lehet.
Ellen Ripley: Ez hülyeség.
Ash: Még mindig nem értitek, mivel álltok szemben, ugye? Tökéletes organizmus. Tökéletes gyilkológép. Nem lehet megölni.
Ellen Ripley: Nem lehet igaz… te még csodálod is őt.
Ash: Igen, csodálom… az egyszerűségét. Született túlélő. Nézzétek… nem hazudhatok nektek az esélyeitekről… de… sok szerencsét kívánok.”

Top+1 – Janka néni (Pásztor Erzsi)

Rosszindulatú, önző, piás – A Szomszédok Janka nénije nem a legszimpatikusabb karakter a sorozatban, de mégis imádnivaló. Talán azért, mert szinte mindenkinek a családjában van egy Janka néni, aki mindent jobban tud és csak az a fontos, hogy vele mi történik. Mi azért is szerettük, mert egyike volt annak a kevés karakternek, aki nem olyan cukormázas és tökéletes mint a többiek, hanem olyan igazi. Persze ő nem tartozik a filmtörténet legkeményebb női közé, de nem lehetett kihagyni ebből az összeállításból, hisz ki képes 2 másodperc alatt meginni egy pohár bort? Ezt értékelni kell!

“A vizet nem bírom annyira klóros”

Kapcsolódó Cikkek

  • Új munkát kerestek a magyar sztárok

    Új munkát kerestek a magyar sztárok

    A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.

  • Vedd a hazait!

    Vedd a hazait!

    Megéri magyar terméket vásárolni, hisz amellett, hogy a hazai gazdaságot támogathatjuk vele, gondoskodhatunk arról is, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön az asztalra.