2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb XVI.kerület

Ők is szeretik a Naplás-tavat

A Fecskefészek Óvoda Pipitér Halacska csoportja lett az első (Fotó XVI. Kerületi Újság)

Idén is jelentős számú pályamunkát készítettek a kerület óvodásai a Környezetvédelmi Iroda által kiírt, Szeretjük a Naplás-tavat elnevezésű pályázatra a tanösvényen tett látogatásuk után. A pályázatok elbírálása után Szász József alpolgármester felkereste a nyertes óvodákat.

Első helyen a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Pipitér Halacska csoportja végzett. Nyereményük egy cikázó villámok, megrázó élmények laborfoglalkozás a Csodák Palotájában. Második lett a XVI. kerületi Gyerekkuckó Óvoda Nefelejcs csoportja, ők belépőt nyertek a Csodák Palotájába. A harmadik a Cinkotai Huncutka Óvoda Jövendő utcai telephelyén lévő Katica csoport lett, amely száz darab állatkerti belépőt nyert. Különdíjat – egy kirándulást a Budakeszi Vadasparkba – kapott a Szentmihályi Játszókert Óvoda Varázskorona Napsugár csoportja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.