2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XVI.kerület

Ők is szeretik a Naplás-tavat

A Fecskefészek Óvoda Pipitér Halacska csoportja lett az első (Fotó XVI. Kerületi Újság)

Idén is jelentős számú pályamunkát készítettek a kerület óvodásai a Környezetvédelmi Iroda által kiírt, Szeretjük a Naplás-tavat elnevezésű pályázatra a tanösvényen tett látogatásuk után. A pályázatok elbírálása után Szász József alpolgármester felkereste a nyertes óvodákat.

Első helyen a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Pipitér Halacska csoportja végzett. Nyereményük egy cikázó villámok, megrázó élmények laborfoglalkozás a Csodák Palotájában. Második lett a XVI. kerületi Gyerekkuckó Óvoda Nefelejcs csoportja, ők belépőt nyertek a Csodák Palotájába. A harmadik a Cinkotai Huncutka Óvoda Jövendő utcai telephelyén lévő Katica csoport lett, amely száz darab állatkerti belépőt nyert. Különdíjat – egy kirándulást a Budakeszi Vadasparkba – kapott a Szentmihályi Játszókert Óvoda Varázskorona Napsugár csoportja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.