2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

Önként vállalták a rettegést!

Interaktív, egyben vérfagyasztó feladatokkal néztek szembe szegedi fiatalok az Új Nemzedék Központban. „Unalmasak már a horrorfilmek? Ha csak egy képernyőn keresztül nézed, már nem is ijesztő? Valami rettegésre vágysz? Testközelből akarod megtapasztalni, amit egy horror főhőse átél? Ha ezek igazak rád, akkor jó helyen jársz!” – állt a felhívásban.

A program szervezőitől megtudtuk, mintegy harminc lelkes segítő dolgozott a feladatsor és a kellékek életre hívásán. Öt helyszínen várták játékos próbatételekkel a jelentkezőket, megnehezítve dolgukat a hátborzongató hangulatot teremtő hangeffektekkel, beöltözött statisztákkal, valamint az úgynevezett jump scare- elemekkel. Az egyik szobában például egy mágus önmozgó iránytűje fedte fel a totem hollétét, míg egy másik helyiségben egy szekrényből kiugró bohóc hozta a frászt a játékosokra. Az első, kísérleti jelleggel megvalósított ingyenes programon több száz fiatal küzdötte le az akadályokat.


Volt, aki sikoltozva, volt, aki szemrebbenés nélkül haladt végig a küldetéseken

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.