2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

Orbán: Magyarország a saját lábára állt

Magyarország a saját lábára állt, rendbe tette pénzügyeit, gazdaságát, nem szorul más pénzére – mondta Orbán Viktor kormányfő csütörtökön a Magyar Diaszpóra Tanács VII. plenáris ülésén, Budapesten.

Az eredmények közül a miniszterelnök kiemelte, hogy ma már mintegy 4,4 millió magyar dolgozik, és mindegyikük fizet adót is.


Beszélt a határvédelemről is, amelyről azt mondta: amikor Magyarország védi a határait és ragaszkodik szuverenitásához, akkor Európát és a nyugati kultúrát is védi.

Összegzése szerint a gazdasági változások hatása nemcsak a statisztikákban, hanem a mindennapi élet világában is megjelent.


Donald Trump amerikai elnök “America first” jelszavára utalva Orbán Viktor úgy fogalmazott: Trump elnök politikáját követik abban a tekintetben, hogy “Hungary first”.

/Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

Magyarország arra törekszik, hogy jó anyaország legyen

A kormányfő úgy fogalmazott: a diaszpóra a nemzeti büszkeségnek egyszerre forrása és erőtartaléka is.

Egyúttal megköszönte a diaszpórában élő magyaroknak az elmúlt években mutatott támogatást, azt, hogy a világ számos pontján segítik építeni a magyar közösséget.

Orbán Viktor beszédében reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az egymilliomodik magyar “visszahonosított” állampolgár éppen december 5-én – a kettős állampolgárságról tartott 2004-es népszavazás évfordulóján – tehet majd esküt.

Semjén: soha ilyen hűségről még nem tett tanúságot a diaszpóra magyarsága

A diaszpóra magyarsága “kőkeményen” kiállt Magyarország mellett, köszönjük! – fogalmazott a kormányfő helyettese.

Semjén Zsolt kitért arra: 2010-ben elhatározták, hogy lehetőség szerint a diaszpóra gyökerében emigráns szervezeteiből olyan tömörülések szülessenek, amelyek minden magyar otthonát jelentik. Megállapította, hogy ezek a szervezetek mára át tudtak alakulni ilyen tömörülésekké.

A miniszterelnök-helyettes beszámolt arról is, hogy 2010 óta a nemzetpolitikára fordított források több mint tízszeresére nőttek, és megtörtént a nemzet közjogi egyesítése is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Holnap újranyit Budapest

    Holnap újranyit Budapest

    Holnaptól a vidék után újraindulhat az élet a fővárosban is. Fogadhatnak vendéget a szállodák, kinyithatnak az éttermek belső részei, a mozik és a sportesemények is látogathatóak lesznek.

  • Csúcstechnológiát a Dél-Alföldre!

    Csúcstechnológiát a Dél-Alföldre!

    Ugyanolyan akkumulátor-rendszerrel felszerelt, csúcstechnológiás vonatok járnak majd a tram-trainen, mint a milyeneket Észak-Amerikába is szállít az ABB.

  • A Gabonamúzeum már fogad

    A Gabonamúzeum már fogad

    A napokban a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum egyik kiállítótere, a Gabonamúzeum is megnyithatta kapuit az enyhítéseknek köszönhetően.