EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Külföld

Őrizetbe vették a marseille-i késelési merénylet elkövetőjének egyik fivérét

Vizsgálati őrizetbe helyezték pénteken a terrorszervezeti tagsággal gyanúsított Anis Hanadzsit Franciaországban.

Ahmed Hanadzsinak, a marseille-i késelési merénylet elkövetőjének a fivérét pénteken idézték egy francia vizsgálóbíró elé.


A 25 éves, Szíriában harcolt Anis Hanadzsi ellen a francia hatóságok a merénylet után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, mivel feltételezik, hogy ő radikalizálhatta testvérét és szerepe is lehetett a késeléses merénylet megszervezésében. Az Iszlám Állam később magát reklámozta elkövetőként, bár a hatóságok nem találtak egyértelmű kapcsolatot.

Anis Hanadzsit csütörtökön szállították át Franciaországba Olaszországból, ahol október elején vette őrizetbe az olasz terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság (Digos).

A 30 éves Ahmed Hanadzsi október elsején a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt “Allah akbar!” kiáltással. A férfit a járőröző katonák lelőtték.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.

  • Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna, interneten árusított illegális gyógyszerészeti terméket – hamis rákgyógyszereket, fájdalomcsillapítókat és engedély nélküli fecskendőket – foglalt le 116 országban tartott összehangolt razziák során az Interpol – közölte a nemzetközi rendőrségi szervezet kedden.