EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,67 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Orosz vadászrepülőgép fogta be az amerikai haditengerészet járőrrepülőjét

Egy Szu-30-as orosz vadászrepülőgép a múlt héten befogta – veszélyesen megközelítette, és egy ideig kísérte – az amerikai haditengerészet egy P-8A Poseidon típusú tengeri járőrrepülőgépét a Fekete-tenger felett – közölte kedden az amerikai védelmi minisztérium a CNN hírtelevízióval.

“Az amerikai repülőgép nemzetközi légtérben tartózkodott, és semmit sem tett, ami indokolta volna ezt a viselkedést orosz részről” – mondta Michelle Baldanza, a Pentagon szóvivője a CNN-nek.


Az orosz fegyveres erők Déli Katonai Körzetének sajtószolgálata szerint az amerikai tengeri járőrrepülőgépet szombaton vették észre, amint a fekete-tengeri semleges vizek feletti légtérben nagy sebességgel az orosz határ felé tartott.

Később egy Szu-30-as orosz vadászrepülőgép megközelítette és P-8A Poseidonként azonosította a légi járművet, amely ezután megváltoztatta repülési pályáját. A Szu-30-as ezt követően visszatért a légibázisra.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mekkzabállak

    A nap képe: Mekkzabállak

    Nem mindennapi pillanatot kapott lencsevégre az 51 éves Burak Senbak, aki marokkói utazása alkalmával botlott bele egy Argánfába, amit szinte teljes terjedelmében elleptek a kecskék.

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.