EUR: 346,65 Ft
CHF: 324,56 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb Ózd

Összefogtak Ózd közbiztonságáért

A közelmúltban értékelte az elmúlt évet az Ózd és Térsége Polgárőr Szövetség. A beszámolóból kiderült, a jelzett időszakban 13 ezer órát dolgoztak, amiben a járőrözés mellett rendezvények biztosítása és közterület-felügyelet is szerepet kapott.

A helyi szövetség elnöke kiemelte a rendőrséggel kialakított jó együttműködést, valamint a civil szolgálat fontosságát, amivel észrevétlenek maradnak az utcán, miközben szabálysértés esetén értesíteni tudják a városi rendészetet vagy a rendőrséget. Dr. Ata Abu Kamar nőgyógyász hangsúlyozta: ez a társadalmi tevékenység azért is érdemel elismerést, mert a polgárőrök nem tesznek különbséget ünnep és hétköznap között. A szolgálati beosztásnak megfelelően látják el a feladatukat, aminek a mennyisége folyamatosan növekszik, mert egyre több a tennivalójuk.


Fotó: Lokál
A megyei alelnök a helyi elnökkel egyezteti a teendőket

A rendezvényen a társszervezetek mellett jelen volt Karl Márton, aki hangsúlyozta az Ózd és Térsége Polgárőr Szövetség nagyon elismert eredményeit és munkáját. A B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke példaértékűnek értékelte városunk polgárőreinek tevékenységét, akik már életmentésben is részt vettek.

A városban rendezett helyszíni események biztosítását folyamatosan ellátják, nyáron a strand területén őrizték az értékeket a tolvajoktól, az őszi iskolakezdésnél pedig három iskolánál biztosították a gyermekek biztonságos áthaladását a zebrán. A triatlon futóverseny idején az Újváros tér környékén útlezárásokat végeztek a rendőrséggel közösen. Minden évben komoly feladatot jelent a rendfenntartók számára a halottak napja és az azt megelőző időszak, amikor sokan zarándokolnak el szeretteik sírjához. A bűnözők ilyenkor nagy előszeretettel lopják el a táskákat vagy autókat törnek fel a temetők környékén. Hogy az ilyen bűnesetek száma mára jelentősen lecsökkent, az nagymértékben köszönhető a polgárőröknek, akik idén három temetőnél – Gyári, Bolyki, Táblai – öt napon át 12 órában végeztek figyelőszolgálatot, Hódoscsépányon pedig a temetőhöz vezető út forgalmát irányították.


Fotó: Lokál
Az évzárón a rendőrség és a városi rendészet is képviseltette magát

Gondjuk van a hajléktalanokra is, akik nem hajlandók igénybe venni a hajléktalanszállást és az utcán töltik mindennapjaikat, hiszen a téli hidegben ezzel a saját életüket veszélyeztetik.

A közelgő év végi ünnepek újabb feladatokat adnak a polgárőröknek, mert ez az időszak a nagy zsúfoltság miatt szintén kedvez a bűnözőknek. A közrend védelmében ezért az utcai gyalogosforgalom mellett a nagyobb üzletek parkolóit is szemmel tartják majd.

Fotó: lokál
Intézkedés közben az ózdi polgárőrök

A jó munka viszont folyamatos felkészültséget igényel, ezért nyáron elindultak a polgárőrök megyei közlekedésbiztonsági vetélkedőjén, amit megnyertek és bejutottak a budapesti döntőbe.

Dr. Ata Abu Kamar – aki több mint húsz éve irányítja az ózdi polgárőrséget – kiemelt egy májusi eseményt, amikor Gyenge Vilmos polgárőr egy családi házban keletkezett tűzre lett figyelmes, majd segítséget hívott és a bent lévőket ózdi rendőrök segítségével kimentette. Az elnök elmondta, hogy mindenszentek környékén senki sem tett feljelentést temetőknél történt lopás vagy más bűncselekmények miatt. Egyébként a létszámuk 46 fő, és nyolc új tag felvétele van folyamatban.

A társadalmi tevékenységet folytató szervezetet az Ózd Közbiztonságáért Alapítvány ebben az évben 550 ezer forint támogatásban részesítette.

Fotó: lokál
Figyelőszolgálat

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.