EUR: 350,75 Ft
CHF: 331,47 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Hódmezővásárhely

Összetartás és fejlődés a siker titka

Esélyegyenlőségi családi napot rendezett Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata a BFMK-ban. A lényeg az összetartás erősítése, valamint a roma felzárkóztatási program, az „Új esély a sikerhez” gondolatainak, lehetőségeinek átadása a jelenlévőknek. A délután sztárvendége az Eurovíziós Dalfesztiválon is sikerrel szerepelt Pápai Joci volt.

„Az új esély a sikerhez” elnevezésű, 2017 és 2021 között megvalósuló programterv az alapkompetenciák fejlesztésétől a szakmai képzésekig foglalkozik a felzárkózni vágyókkal. Mátray Attila, a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy az alapkompetenciákat fejlesztő képzés elvégzése után a résztvevő képes lesz a hétköznapi életben felmerülő egyszerű számolási feladatok elvégzésére, valamint fejlődik az olvasás- és íráskészsége, így az életviteli kompetenciái is javulni fognak. Lehetőség van jelentkezni egy alapfokú fejlesztőképzésre is, amely az általános iskola 5–8. osztályának felel meg, ennek elvégzése után pedig a résztvevő szakmai képzésekre is beiratkozhat.


Pápai Joci szórakoztatta a közönséget, Özönvíz című dalát az egész BFMK vele együtt énekelte.

Természetesen a délután sztárvendégét várták a leginkább a megjelentek. Azok, akik beszéltek az énekessel, azt mondták, hogy Joci nem felejtette el, honnan jött, ezért is készül ugyanolyan erőbedobással a kisebb koncertjeire is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.