EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

Összetartás és fejlődés a siker titka

Esélyegyenlőségi családi napot rendezett Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata a BFMK-ban. A lényeg az összetartás erősítése, valamint a roma felzárkóztatási program, az „Új esély a sikerhez” gondolatainak, lehetőségeinek átadása a jelenlévőknek. A délután sztárvendége az Eurovíziós Dalfesztiválon is sikerrel szerepelt Pápai Joci volt.

„Az új esély a sikerhez” elnevezésű, 2017 és 2021 között megvalósuló programterv az alapkompetenciák fejlesztésétől a szakmai képzésekig foglalkozik a felzárkózni vágyókkal. Mátray Attila, a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy az alapkompetenciákat fejlesztő képzés elvégzése után a résztvevő képes lesz a hétköznapi életben felmerülő egyszerű számolási feladatok elvégzésére, valamint fejlődik az olvasás- és íráskészsége, így az életviteli kompetenciái is javulni fognak. Lehetőség van jelentkezni egy alapfokú fejlesztőképzésre is, amely az általános iskola 5–8. osztályának felel meg, ennek elvégzése után pedig a résztvevő szakmai képzésekre is beiratkozhat.


Pápai Joci szórakoztatta a közönséget, Özönvíz című dalát az egész BFMK vele együtt énekelte.

Természetesen a délután sztárvendégét várták a leginkább a megjelentek. Azok, akik beszéltek az énekessel, azt mondták, hogy Joci nem felejtette el, honnan jött, ezért is készül ugyanolyan erőbedobással a kisebb koncertjeire is.

Kapcsolódó Cikkek