2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Sopron

Ösztöndíj az informatikusoknak

A 2016/17-es tanévet követően idén újabb, a gazdaságinformatikus hallgatók számára elérhető ötmillió forintos szakmai ösztöndíjkeretet jelentettek be a Soproni Egyetemen. A gazdaságinformatikus szak indulásának 15. évfordulója alkalmából tartottak rendezvényt.

A „GAInup! különkiadás” nevű rendezvény keretében elevenítették fel a Soproni Egyetemen 2002-ben indult gazdaságinformatikus szak 15 éves történetét. A rendezvényen jelentették be, hogy a soproni gazdaságinformatikus-hallgatók Ipar 4.0 rendszerek és alkalmazások fejlesztése témakörben elért eddigi eredményei alapján a Netvisor Zrt. újabb, ötmillió forintos támogatást ajánlott fel a tanévre.  Az ösztöndíjjal a további munkákat és a szakmai fejlődést támogatják.


Dr. Bacsárdi László és Dr. Máthé János köszöntötték az érdeklődőket
Fotó: SOE / Soós Sádnor

A NETvisor Zrt. közel két évtizede magas minőségű informatikai és kommunikációs szolgáltatások nyújtására alkalmas rendszereket szállít vállalatok, szolgáltatók, valamint az államigazgatás számára a világ legjelentősebb informatikai gyártóinak.

– A felajánlott ösztöndíjjal támogatni tudjuk a hallgatókat abban, hogy már egyetemi tanulmányaik alatt olyan tudásra és tapasztalatokra tegyenek szert, amelyek segítségével meg tudnak felelni az Ipar 4.0 jelentette kihívásoknak – mondta dr. Máthé János vezérigazgató.


Idén újabb ösztöndíjat adnak át a hallgatóknak
Fotó: SOE / Soós Sándor

– Az ösztöndíjat a tavalyi tanévben összesen tizenhét hallgató nyerte el, akik a rendszerfelügyelettől és infrastruktúra-fejlesztéstől kezdve a specifikus Ipar 4.0-alkalmazásokon keresztül egészen az ipari környezetben alkalmazható mobilalkalmazások fejlesztéséig különböző feladatokat oldottak meg. Örülök annak, hogy a NETvisor Zrt. segítségével a mostani tanévben is el tudjuk ismerni hallgatóink kiemelkedő szakmai tevékenységét – fejtette ki dr. Bacsárdi László, a gazdaságinformatikus-képzésért felelős SoE SKK Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója.

Az intézet a soproni és a nyugat-magyarországi régió egyik meghatározó oktatási szereplője az informatikai területen, a gazdaságinformatikus szak 2002. évi elindulása óta számos szakember végzett náluk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.