EUR: 345,52 Ft
CHF: 321,50 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Székesfehérvár

Ösztöndíj fiataloknak

A székesfehérvári önkormányzat ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló helyi fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia-ösztöndíjat az adatlap kitöltésével és a szükséges mellékletek csatolásával lehet megpályázni, november 15-ig.

A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíj Közalapítvány kuratóriuma ismét meghirdeti ösztöndíjpályázatát a jó tanulmányi eredményt elért székesfehérvári fiataloknak, akik szociális helyzetük miatt rászorulnak a támogatásra – hívja fel a figyelmet a városházi közlemény.
A pályázat benyújtásához az adatlapot kell kitölteni, és az abban felsorolt mellékleteket kell csatolni. Csak a hiánytalanul leadott és aláírt pályázatok érvényesek. A rászorultságról nyilatkozni kell, a tanulmányi eredményt az iskola igazolja. Az igényléshez a következő tanulmányi előmenetelt írták elő: a 7–8. évfolyamon 4,8, a 9–13. évfolyamon 4,5, a felsőoktatásban 4,2.
A pályázatokat 2017. november 15-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, vagy postán elküldeni a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. címre. A borítékon minden esetben szerepelnie kell a „Tóth Ösztöndíj” megnevezésnek.
A pályázat eredményéről a közalapítvány 2017. december 15-ig értesíti az iskolákat, ebből tudják meg a nyertesek az ünnepélyes átadás időpontját. A felsőoktatási hallgatók az adatlapon megadott e-mail-címükön kapnak értesítést – közölte Fűrész István, az alapítvány kuratóriumi elnöke.
A pályázaton elnyerhető támogatás az iskolai tanulmányi kötelezettségeken túlmutató, az egyéni képességekből fakadó lehetőségek megvalósítására használható fel. A pályázati téma nem kötött, de a döntés során elsőbbséget kap a tudományos diákmunka, a műszaki innováció, az informatikai fejlesztés, a művészet és a közéleti-közösségi kultúra, benne a diákközösségek munkájának innovációja.


Az elnyert támogatás nem használható fel közvetlen tantárgyifejlesztésre, tehát például magánórákra, de felhasználható szervezetttehetségfejlesztő kurzuson való részvételre, önmagában vagy mástámogatás kiegészítésére. A támogatás külföldi esemény, tábor,tanulmányút stb. során is felhasználható, de a folyósítás és azelszámolás forintban történik. Az elnyert támogatás eszközvásárlásrais fordítható, ha szervezet vagy kiemelkedő szakmai tekintélytélvező személyiség nyilatkozik annak szükségességéről és várhatóeredményességéről.Az egykor Székesfehérváron élő és Kanadába emigrált házaspár az örökségét letétbe helyezte, hogy annak kamatai ösztöndíjként szolgálják a jól tanuló, ám nehéz sorsú fiatalokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.