2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb XIII.kerület

Öt csapattal küzdenek curlingeseink

A Vasas curlingesei remek tapasztalatokat szereztek a vegyescsapat-világbajnokságon, a hazai viadalokon pedig öt csapattal is részt vesznek.

A Szabó Gergely, Dencső Blanka, dr. Balázs Dávid, Tóth-Csősz Orsolya összeállítású, három vasasos curlingest felvonultató csapat képviselte a magyar színeket a svájci vegyescsapat-világbajnokságon, ahol a négyes számára végül a nyolcaddöntő jelentette a végállomást (Balázs Dávid másik egyesületben szerepel).


Csősz-Tóth Orsolya, Balázs Dávid, Dencső Blanka és Szabó Gergely, azaz a világbajnokságon járt csapat (Fotó:vasassc.hu)

– Hála a Vasas támogatásának is, több külföldi versenyt is magában foglaló, sikeres felkészülés után vártuk a megmérettetést, nagy reményekkel – mondta Szabó Gergely a csapat tagja. – A csoportmérkőzések során először vereséget szenvedtünk a walesi válogatottól, majd legyőztük a japánokat. A címvédő oroszok ellen nem sikerült a bravúr, de ezután zsinórban három győzelem következett Észtország, Szlovénia és Horvátország legjobbjai ellen, amivel sikerült kiharcolnunk a 37 országot felvonultató világeseményen a legjobb 16 közé jutást. A nyolcaddöntőben az esélyesebb török válogatott érvényesítette a papírformát, így búcsúztunk a további küzdelmektől. Összességében elégedettek lehetünk az elért eredménnyel, külön ki kell emelnem Blanka teljesítményét, aki szülés után két és fél hónappal is a csapat segítségére tudott lenni.
Páthy-Dencső Blanka egyébként a Vasas szakosztály-vezetőjeként is helytállt a vb-n, a Vasassal kapcsolatban pedig elmondta, az előttünk lévő időszakban öt különböző csapattal – GForce, Hackers, Vasas Nők, Vasas SC Titánok és  Vasas Girling – indul a bajnokságban.

Szabó Gergely a Vasas G-Force-val kupagyőztes és bajnoki dobogós lenne (Fotó: vasassc.hu)

– A Vasas GForce nevű curlingcsapata a férfi országos bajnokság első osztályában szerepel. Hosszú évek óta ugyanazok a tagok alkotják, így megfelelő felkészülés után ősszel a Magyar Kupa megszerzését tűzte ki célul, míg a magyar bajnokságban a dobogón szeretne végezni. A Hackers tavaly megnyerte a női B ligát, így idén már ők is újra az A csoportban versenyeznek és a cél ennek megtartása. A Szentannai Ágnes vezette Vasas Nők  a dobogón szeretnének végezni, míg a Titánok most először szerepelnek majd nemzetközi versenyen klubcsapatként, méghozzá december elején Kitzbühelben. Mivel négyen is tagjai a magyar válogatottnak, ott lesznek január elején Finnországban, Lohjában. Aztán tavasszal a magyar bajnokság A osztályában küzdenek a fiúk Sárdi Péter vezetőedző irányításával, először felnőtt csapattag nélkül – sorolta a rájuk váró kihívásokat, de ezzel még nincs vége.


A junior vb kvalifikációs versenyén is érintettek a csapattagok, azaz Spiller Emilió, Kárász Benjámin Raul, Nagy Viktor, Kovács Botond, Tóth Dániel. Ketten egyébként érettségi mellett versenyeznek idén, mindketten tovább is akarnak tanulni felsőoktatási intézményekben. A Vasas Girlingnél pedig a cél a legjobb négy közé jutás a felnőtt női országos bajnokságban, míg az ifi OB-n a címvédés.

– Lényegében a Vasas Girling alkotja a leány ifjúsági válogatottat, így szeretnének jól szerepelni a lányok a januári világbajnokságon is. És persze ne feledkezzünk meg vegyespáros-világbajnoki ezüstérmeseinkről, Nagy Györgyről és Szekeres Ildikóról sem, ők 11 World Curling Tour-eseményen vesznek majd részt Szocsiban, Kitzbühelben, Dumfries-ben, Edmontonban, Geflében, Bernben, Budapesten, Zoetermeerben, Pozsonyban, Tallinnban és Rigában. Világbajnokságot és országos bajnokságot nyernének – mondta Páthy-Dencső Blanka, aki hozzátette, ő Szabó Gergellyel indul a vegyes párosok országos bajnokságán, ahol a dobogó a cél, csakúgy, mint a tavalyi junior OB győzteseinek, az így az A ligában induló Nagy Laurának és Spiller Emiliónak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.