EUR: 319,34 Ft
CHF: 282,09 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIX.kerület

Ovisok lisztérzékenységét vizsgálták

A kerület nagycsoportos óvodásainál végeztek lisztérzékenység-szűrést a múlt héten. A Kispest Jövőjéért Egyesület kezdeményezésére indított programban szülői kérésre a szakemberek egy gyorsteszttel kimutatták, lisztérzékeny-e a gyermekük.

Kispest a negyedik kerület Budapesten − a III., XII. és XIV. után −, ahol az önkormányzat szűrést végeztet. A vizsgálat eredménye alig tíz perc alatt elkészül, és 96 százalékos biztonsággal ad megbízható eredményt, amelyről minden esetben írásban tájékoztatják a szülőket. Pozitív esetben pedig javaslatokat adnak a további vizsgálatokra, egészségügyi intézményekre is – tájékoztatott az önkormányzat, hozzátéve, a kispesti óvodákban az átlagtól − amely általában 60 százalék − jóval nagyobb volt a szűrés iránti igény és az érdeklődés, valamint az intézmények is nagyon felkészültek a fogadásukra.

Csak egy apró szúrás (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.