EUR: 348,70 Ft
CHF: 326,29 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb XIX.kerület

Ovisok lisztérzékenységét vizsgálták

A kerület nagycsoportos óvodásainál végeztek lisztérzékenység-szűrést a múlt héten. A Kispest Jövőjéért Egyesület kezdeményezésére indított programban szülői kérésre a szakemberek egy gyorsteszttel kimutatták, lisztérzékeny-e a gyermekük.

Kispest a negyedik kerület Budapesten − a III., XII. és XIV. után −, ahol az önkormányzat szűrést végeztet. A vizsgálat eredménye alig tíz perc alatt elkészül, és 96 százalékos biztonsággal ad megbízható eredményt, amelyről minden esetben írásban tájékoztatják a szülőket. Pozitív esetben pedig javaslatokat adnak a további vizsgálatokra, egészségügyi intézményekre is – tájékoztatott az önkormányzat, hozzátéve, a kispesti óvodákban az átlagtól − amely általában 60 százalék − jóval nagyobb volt a szűrés iránti igény és az érdeklődés, valamint az intézmények is nagyon felkészültek a fogadásukra.

Csak egy apró szúrás (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.