EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Pénteken már a napot is láthatjuk, ám hideg időre kell készülni

Nyugat felől egyre több helyen felszakadozik a zárt felhőzet, az összefüggő csapadékzóna csütörtökön késő délutánra elhagyja a keleti megyéinket is.

Ezt követően hajnalig csak néhol lehet gyenge eső, havas eső, hó, de számottevő csapadék már nem lesz. Hajnalra elsősorban az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység területén köd, zúzmarás köd képződik. Pénteken nagyjából az ország középső felén számíthatunk gyengén felhős, napos, csapadékmentes időre, de a Dunántúl északnyugati részein és a keleti megyékben több lesz a felhő. Csütörtök délutántól mindenütt jelentősen gyengül a szél, pénteken az északira forduló szél már többnyire mérsékelt marad.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között alakul, de az északi havas, derültebb tájakon -7, -10 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és +6 fok között valószínű, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Balliberális párttá vált a Jobbik

  Balliberális párttá vált a Jobbik

  Páros lábbal szállt bele Gyöngyösi Mártonba, volt pártja elnök-helyettesébe és az őt védő Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterbe Volner János, a Jobbikból a Mi Hazánk Mozgalomba igazolt képviselő.

 • 23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  23-24 százalékkal bővült az építőipar 2018-ban

  Vélhetően 23-24 százalékkal bővült az építőipar teljesítménye 2018-ban az előző év azonos időszakához képest – kommentálták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által az építőipar novemberi teljesítményéről kedden kiadott jelentést.

 • Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Felfüggesztett börtönre ítélték a védett lepkékre vadászó cseheket

  Természetkárosítás miatt jogerősen egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság kedden azt a négy cseh állampolgárt, aki 2017 szeptemberében fokozottan védett szikibagolylepkékre vadászott a biharsági tájvédelmi körzetben – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-vel.