EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Phenjan provokációnak nevezte, hogy felkerült a terrorizmust támogató államok listájára

A phenjani külügyi tárca szerdán súlyos provokációnak nevezte, hogy az Egyesült Államok visszahelyezte Észak-Koreát a terrorizmust támogató államok listájára.

A minisztérium emellett azzal vádolta meg Washingtont, hogy ellenséges politikát folytat Észak-Korea ellen.


A külügyi nyilatkozat szerint Észak-Korea ezért tovább folytatja atomprogramja kiépítését. Az állami hírügynökségek egy szóvivőt idézve ismét azt bizonygatták, hogy az atomfegyverek Észak-Korea szuverenitásának megőrzését szolgálják.

Phenjan szerint a listára helyezés rávilágított Washington azon szándékára, hogy minden lehetséges úton-módon az észak-koreai vezetés ideológiájának és rendszerének megsemmisítésére törekszik. Az Egyesült Államokat felelősségre fogják vonni provokációja mindennemű következményért – tette hozzá az észak-koreai minisztérium.


Ez volt a phenjani rezsim első hivatalos reagálása azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, visszahelyezi a kommunista államot a terrorizmust támogató államok listájára, amelyen egyszer már szerepelt, mégpedig 1988 és 2008 között, mert állampolgárai 1987-ben 115 halálos áldozatot követelő bombamerényletet követtek el egy dél-koreai repülőgép ellen. 2008-ban azonban az akkori amerikai kormányzat levette a lajstromról, annak érdekében, hogy Phenjant rábírja nukleáris fegyverkezési programjának leállítására.

A terrorizmust támogató államok amerikai listáján eddig Irán, Szudán és Szíria szerepelt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.