2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Miskolc

Pisztolyt rántott a miskolci újságíró

Szántó István, az Észak-Magyarország volt főszerkesztő-helyettese keveredett parkolási vitába az önkormányzat rendészeivel a múlt héten, amikor is a vita hevében egy gáz-riasztópisztollyal is megfenyegette a városőröket. Azonnal őrizetbe vették.

Szántó november 6-án parkolt tilosban a Nagyposta előtti járdaszakaszon, ami miatt intézkedni kezdtek ellene az éppen ott járőröző rendészek. Figyelmeztették a szabálytalanságra, és megkezdték adatai felvételét. A rendészek szerint Szántó egyre indulatosabban, agresszívabban viselkedett, kiszállt az autóból, szidalmazta őket, lökdösve, karjukat rángatva próbálta megakadályozni az adatfelvételt.


A vita egy idő után olyannyira elfajult, hogy a rendészek és az időközben jelentkező tanúk vallomása szerint ilyen mondatok hagyták el a vezető újságíró száját: „Tudjátok, hogy ki vagyok én? Deszantos voltam, b.szd meg, engedjetek el, a k.rva anyátok!” A szóváltás akkor vált igazán komollyá, amikor Szántó a nadrágzsebéből fegyvert rántott elő, ráfogta az egyik rendészre, és azt ordította: „El fogok menni innen, ha nem engedsz, akkor le foglak lőni! A k.rva anyátokat, nem tudjátok, ki vagyok?!” – számolt be az origo.hu.

Ezután a rendészek a földre vitték Szántót, bilincset raktak az egyik kezére, majd felállították, és a másikra is.

Szántó István több ponton is cáfolja a rendészek által elmondottakat és a rendőrségi közleményben olvasható állításokat. A múlt hétvégén azonban, úgy tűnik, végérvényesen bedobta a törülközőt.

A főszerkesztő-helyettesi posztomról lemondtam, hogy személyemmel se terheljem azt az újságot, amelyhez 1969 júniusában leigazoltak” – írja honlapján Szántó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.