EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,13 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Polinszky-díjat kapott dr. Bartha László

A magyar tudomány ünnepe alkalmából idén is átadták a Polinszky-díjat a Pannon Egyetem aulájában. Az idei díjazott, dr. Bartha László szakmai pályafutása a Veszprémi Vegyipari Egyetem Ásványolaj és Széntechnológiai Tanszékén kezdődött, ahol műszaki doktori címet szerzett és melynek 1999 és 2009 között tanszékvezetője is volt.

A Mérnöki Kar kutatási dékánjának helyettese volt 2006 és 2010 között, 2014 óta a Pannon Egyetem professor emeritusa.


Dr. Bartha László vehette át a Polinszky-díjat (fotó: Domján Attila)

Aktív szerepet vállalt a Vegyészmérnöki Intézet Kooperációs Kutatási Központjának megalapításában. A hazai és a nemzetközi tudományos szakmai közélet elismert résztvevője, 21 szabadalommal rendelkezik, amelyekből hazai és külföldi vállalatok egyaránt vásároltak. Kutatás-fejlesztési tevékenységének egyik nagyon fontos eredménye, hogy 2009-ben hazai szabadalmi oltalmat nyert a kémiailag stabilizált gumibitumen és annak előállítási eljárása. Oktatásfejlesztési tevékenysége elsősorban a vegyészmérnökképzéshez kapcsolódik.

Az önkormányzat által odaítélt díjat Porga Gyula polgármester adta át (fotó: Domján Attila)

Több szakmai tárgy kidolgozásában és oktatásában játszott kulcsszerepet, tanítványai közül sok elismert olajipari vezető került ki. Tudományos eredményeit számos díjjal és kitüntetéssel, többek között MOL Tudományos díjjal és Méray László-díjjal ismerték el. 2013-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is átvehette. A Polinszky-díjat Porga Gyula polgármester adta át.

A magyar tudományt ünnepelte a Pannon Egyetem (fotó:Domján Attila)

Kiosztották a VEAB Az év kutatója díjakat is. Az elismerésben Molnár Angelika, Gribovszki Zoltán és Rakszegi Marianna részesült.

Kapcsolódó Cikkek