EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Polinszky-díjat kapott dr. Bartha László

A magyar tudomány ünnepe alkalmából idén is átadták a Polinszky-díjat a Pannon Egyetem aulájában. Az idei díjazott, dr. Bartha László szakmai pályafutása a Veszprémi Vegyipari Egyetem Ásványolaj és Széntechnológiai Tanszékén kezdődött, ahol műszaki doktori címet szerzett és melynek 1999 és 2009 között tanszékvezetője is volt.

A Mérnöki Kar kutatási dékánjának helyettese volt 2006 és 2010 között, 2014 óta a Pannon Egyetem professor emeritusa.


Dr. Bartha László vehette át a Polinszky-díjat (fotó: Domján Attila)

Aktív szerepet vállalt a Vegyészmérnöki Intézet Kooperációs Kutatási Központjának megalapításában. A hazai és a nemzetközi tudományos szakmai közélet elismert résztvevője, 21 szabadalommal rendelkezik, amelyekből hazai és külföldi vállalatok egyaránt vásároltak. Kutatás-fejlesztési tevékenységének egyik nagyon fontos eredménye, hogy 2009-ben hazai szabadalmi oltalmat nyert a kémiailag stabilizált gumibitumen és annak előállítási eljárása. Oktatásfejlesztési tevékenysége elsősorban a vegyészmérnökképzéshez kapcsolódik.

Az önkormányzat által odaítélt díjat Porga Gyula polgármester adta át (fotó: Domján Attila)

Több szakmai tárgy kidolgozásában és oktatásában játszott kulcsszerepet, tanítványai közül sok elismert olajipari vezető került ki. Tudományos eredményeit számos díjjal és kitüntetéssel, többek között MOL Tudományos díjjal és Méray László-díjjal ismerték el. 2013-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is átvehette. A Polinszky-díjat Porga Gyula polgármester adta át.

A magyar tudományt ünnepelte a Pannon Egyetem (fotó:Domján Attila)

Kiosztották a VEAB Az év kutatója díjakat is. Az elismerésben Molnár Angelika, Gribovszki Zoltán és Rakszegi Marianna részesült.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.