2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nyíregyháza

Pormentes közlekedés a Szikesen

Jöhet eső, jöhet sár, a sóstóhegyi Szikes utcában élőket ez már bizonyosan nem zavarja – közlekedési szempontból. Ugyanis 95 tonna aszfalt felhasználásával 156 méteren aszfaltszőnyeget kapott egy korábban poros utca.

A néhai földút mentén lakók örömmel nézhették végig az elmúlt hetekben, hogy a 18 millió forintba kerülő munka részeként útalap épült, szintbe helyezték az aknafedlapokat, szegélyeket építettek és létrehozták a csapadékvíz elvezetéséhez szükséges létesítményeket. Mellesleg régi vágyuk vált valóra, hiszen az ott lakók elmondása szerint kétoldalt volt csak tulajdonképpen egy-egy járható földsáv a gazos vagy éppen vizes külvárosi területen. Az ottani családok kezdeményezték az előrelépést, melynek első fázisa korábban zúzottkő-burkolat létrehozása volt, s ma már aszfalton tologathatják akár a babakocsikat is. A térség önkormányzati képviselője, Ágoston Ildikó is sokat tett azért, hogy a Szikes utcaiak célhoz érjenek, ám a terület elhelyezkedése miatt nem volt egyszerű a tervezés és a megvalósítás – de sikerült.


(Fotó: Lokál)
Megújult a Szikes utca

Csakúgy, mint még több helyen is Nyíregyházán: csak 2017-ben 400 millió forintot költött a város új utak építésre. Ez 13 500 négyzetméter felületet, valamint 2143 métert jelent, és hat utcát érintett: Thököly, Szikes, Fonó, Álmos, Lombkorona köz, Ösvény, továbbá három utcát – Sugár, Kilátó és Tallér – 1383 méter hosszan felújítanak. 180 millió forintot költöttek járdafelújításra (városszerte), 100 millió forintot pedig kátyúzásra – ez összesen 30 utcát érintett idén, 17 000 négyzetméterrel számolva. Mindezt dr. Kovács Ferenc polgármester foglalta össze, aki egy kicsit vissza is tekintett. – Az önkormányzatnak évek óta létezik az infrastruktúra fejlesztésével és felújításával kapcsolatos stratégiája, ennek részeként 2013-mal kezdődően ez már a 92. út, ami megépült vagy komoly felújítást kapott. Külön öröm, hogy idén mindez elsősorban a külterületi városrészeket érintette: Rozsrét, Kistelekiszőlő, Déli Ipartelep, Sóstóhegy, Nyírszőlős. Szeretnénk ugyanis a burkolt utakkal komfortosabb életkörülményeket biztosítani az itt élőknek, bár tudjuk, hogy az évtizedes lemaradások pótlása még sok feladatot ad.

(Fotó: Lokál)
Megújult a Szikes utca

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.