2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Életmód

Praktikus tippek a stresszmentes karácsonyhoz

/Fotó: Profimedia, Panthermedia

A karácsonyi készülődést érdemes idejében elkezdeni, hogy a végső hajrában ne egyszerre szakadjon minden a nyakunkba. Ehhez szeretnénk a háziasszonyoknak praktikus tippekkel szolgálni.

November közepén készítsünk egy listát arról, hogy kit szeretnénk megajándékozni, mivel csomagoljuk be az ajándékokat, milyen lesz a karácsonyfa és a dekoráció, milyen ételeket, süteményeket kell elkészíteni, milyen italokra lesz szükség, és persze vegyük figyelembe a legfontosabbat, hogy mennyi pénzt költhetünk el az ünnepekre. Az ajándékok készítését és megvásárlását gyakorlatilag folyamatosan végezhetjük, ugyanígy a karácsonyfadíszek, a díszvilágítás, a csillagszórók, a dekorációk beszerzését, elkészítését, és akkor nem érezzük annyira az anyagi terhelést. A nagytakarítást, a függönyök, abroszok, vendégágynemű előkészítését osszuk be a hétvégékre, hogy elkerüljük az ünnepek előtti stresszt.


Hétvégi takarítólista

  1. hét: A nappali hete
  2. hét: A hálószoba hete
  3. hét: A gyerekszoba hete
  4. hét: A konyha hete
  5. hét: Ünnepi dekoráció
  6. hét: Utolsó simítások

 

Hangulatfokozók

Illatfőzet – A karácsonyi hangulatot fokozzuk házi illatorgiával. Főzzük össze az alábbiakat: 1,5 csésze friss áfonya, 3 mandarin, 3 egész fahéj, 1 tk. egész szegfűszeg, 1 darab friss gyömbér, 1 rúd vanília, 1 kis ág friss fenyő, 1 csésze almabor, gránátalma vagy áfonyalé, víz.

Képeslapok – Feladni talán még túl korai őket, de beszerezni, megírni és felbélyegezni egyáltalán nem. Jó érzés a szebbnél szebb képeslapok között válogatni a papírboltban.

A kicsiknek készítsünk adventi naptárt

Szépítkezés – Találjuk ki, hogy milyen ruhát veszünk fel szenteste, és miben megyünk a rokonlátogatásokra. Jelentkezzünk be időben a fodrászhoz és a kozmetikushoz.

Lelki töltődés – A karácsony nem az ajándéktárgyakról, hanem a lelkünk megnyitásáról szól. Éppen ezért most különösen nagy figyelmet fordítsunk családtagjainkra. A kicsiknek készítsünk adventi naptárat, a párunkat lepjük meg este egy pohár forralt borral, a szüleinkkel pedig vegyük elő a régi karácsonyi fényképeket, és idézzük fel a családi anekdotákat.

 

Kapcsolódó Cikkek