2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb II.kerület III.kerület XII.kerület

Prédikálószékre, fel!

Látogatói rekordot hozott az első születésnapját ünneplő prédikálószéki kilátó. Pontosan fél éve indította el a Pilisi Parkerdő Zrt. azt a mérést, amelynek adatai még az erdőgazdaság szakembereit is meglepték: május óta közel 20 ezer kiránduló kereste fel a hegycsúcsot.

Látogatói szempontból a „csúcshónap” mindenképpen október volt, de júniusban és júliusban is havonta több mint háromezren mászták meg a 12 méter magas kilátó lépcsősorait. A látogatók háromnegyede reggel 9 és este 18 óra között fordult meg a hegyen, az is érdekes, hogy naponta átlagosan egy kiránduló már reggel 6-kor felért a 639 méter magas csúcsra. A kilátó tetején webkamera és meteorológiai állomás is működik, amelynek képeit és adatait egy-egy látványosabb időjárási helyzetben több százezren követik, a kilátó környékén ezen túl ingyenes wi-fi is elérhető. Szintén érdemes nyomon követni a pilis-tetői Boldog Özséb kilátó meteorológiai állomásának adatait, hátha az ottani kamera képei alapján kedvet kapunk a kirándulásra.


Csúcs látogatottságot hozott az egy éve átadott kilátó Prédikálószéken (Fotó: Pilisi Parkerdő)

Prédikálószéki webkamera: https://www.idokep.hu/webkamera/predikaloszek

Pilis-tetői Boldog Özséb kilátó webkamerája: https://www.idokep.hu/webkamera/pilismeteor3

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.