2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Sopron

Pro Sanitate díjban részesült Szabó Istvánné

Az egészségügyben végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjban részesült Szabó Istvánné. A vezető ápoló 1978 óta dolgozik a Soproni Gyógyközpontban.

A közelmúltban vehette át Szabó Istvánné, a Soproni Gyógyközpont dolgozója a Pro Sanitate díjat.
A  Kardiológiai-Belgyógyászati Összevont Osztály vezető ápolójának a rangos elismerést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át Budapesten, a Batthyány-Strattmann László születésének évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen.


Szabó Istvánné megérdemelte a rangos elismerést
Fotó: LZS

Szabó Istvánnét Sopronban, a Szakdolgozók Tudományos Értekezletén Barcza Attila önkormányzati képviselő, tanácsnok, dr. Korányi László megbízott főigazgató és Farkas Andrea megbízott ápolási igazgató köszöntötték.
A kórházi dolgozó nagyon szép pályát futott be: 1978-ban került a leghűségesebb városba, azóta dolgozik a Soproni Gyógyközpontban. A munka mellett a Győri Egészségügyi Szakiskolában felnőtt szakápolói képesítést szerzett kiváló minősítéssel, majd remek eredménnyel diplomázott le a Győri Széchenyi István Főiskolán ápolóként. Ezután egészségügyi gyakorlatvezetői, transzfúziós nővéri képesítést szerzett. 1982-től vezető ápoló, vezető asszisztens, majd mátrixvezető főnővér.

Szabó Istvánnét Budapesten és Sopronban is köszöntötték
Fotó: LZS


Szabó Istvánné a vezetői feladatok mellett folyamatosan részt vesz a közvetlen betegellátásban, az ápolóhallgatók elméleti és gyakorlati képzésében, a továbbképzések, regionális és országos kongresszusok szervezésében.
A diplomás ápoló koordinálja az osztályhoz tartozó szakrendelések ápolásszakmai tevékenységét, valamint aktívan és közvetlenül részt vesz a pacemaker implantatio elvégzésében, pacemakeres betegek gondozásában.
Szabó Istvánnénak nyitott személyiségéből adódóan közvetlen a kapcsolata a kollégáival, és hatékony együttműködést alakított ki a kórház valamennyi osztályával, az alapellátásban dolgozó munkatársakkal.


Az egyik legrangosabb díjat vehette át a soproni kórházi dolgozó
Fotó: LZS

A szakember nagy hangsúlyt helyez a vezetése alatt álló munkatársai képzésére, a feladatok tökéletes végrehajtására, a betegekkel való hiteles és közérthető kommunikációra. Szakmai kvalitásain túl családcentrikusságával és a hagyományos értékekbe vetett hitével is példát mutat kollégáinak.
– Igyekszem mindig a betegek érdekeit szem előtt tartani, hiszen a mi munkánkban az empátia és a szociális érzékenység nagy szerepet kap – mondta a kitüntetett, aki kiváló szervezőként helyi, regionális és országos rendezvények, kongresszusok lebonyolításában is oroszlánrészt vállalt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.