2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb XXI.kerület

Ragaszkodni kell ahhoz, ami összetart minket

Háború Európa ellen címmel tartott előadást Németh Szilárd országgyűlési képviselő a Kvasznay Gulyás Margit Baráti Társaság meghívására a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban.

Németh Szilárd felidézte Maróth Miklós orientalista professzor gondolatait, aki már 2001-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai kultúra végét jelentheti az iszlám térnyerése, eltűnhet a hagyományos értelemben vett Európa.


– A legnagyobb veszély az önfeladás, amikor önként lemondunk a vallásunkról, a gyermekvállalásról, a kultúránkról, a nyelvünkről. Ha mi passzív keresztények vagyunk, ők aktív muszlimok lesznek. Ragaszkodnunk kell az imáinkhoz, a szokásainkhoz, a nyelvünkhöz és mindahhoz, ami összetart minket – jelentette ki a képviselő, aki Simicskó István honvédelmi minisztert is idézte: „Magyarország biztonságáért mindennap meg kell dolgozni.”

Németh Szilárd a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban hívta fel a figyelmet az Európa ellen indított háború veszélyeire (Fotó: csepel.hu)

Németh Szilárd emlékeztetett, hogy az EP legnagyobb létszámú bizottsága, az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) egy felső korlát nélküli, minden tagállam számára kötelező kvótát szavazott meg.


A csepeliek személyesen is feltehették kérdéseiket Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek (Fotó: csepel.hu)

– Ez a Soros György befolyása alatt álló bizottság azért jelentős, mert itt kezdődik az uniós jogalkotási folyamat – mondta, majd hozzátette, a jogszabályalkotás Európában fontosabb tényező, mint a hadsereg, mert azáltal a teljes eszmeiséget uralni lehet. A fenti döntés teret enged a családegyesítésnek, ami ellenőrizetlenül, bemondásra fog történni. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a tapasztalatok szerint 8-10 családtag is érkezhet egy bevándorlóval. Németh Szilárd mindenkit arra kért, töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs íveket, mert ahogy fogalmazott, a magyarok így üzenhetnek Európának, hogy „kik vagyunk, és miből nem vagyunk hajlandóak engedni”. Hozzátette, az önfeladás ellen vívott küzdelemben fontos és szimbolikus döntésnek tartja, hogy a csepeli képviselő-testület a legutóbbi ülésén kőkereszt felállításáról szavazott. Csepel negyedik kőkeresztje az Ady Endre úton fog állni, és advent első vasárnapján szentelik fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.