2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Sport

Rakitic: Gigi, játssz a helyemen!

Az FC Barcelona középpályása, Ivan Rakitic elképesztő tiszteletről tett tanúbizonyságot Gianluigi Buffon irányába. A horvát futballista átadná a helyét az olasz kollégájának a jövő évi oroszországi világbajnokságon.

Ivan Rakitic, az FC Barcelona középpályás tartott sajtótájékoztatót a Juventus–FC Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzés előtt. A horvát sztár meg is ragadta az alkalmat és nem mindennapi üzenetet címzett az ellenfél legendás kapusához, Gianluigi Buffonhoz.


– Amikor láttam, hogy a svédek kiejtették az olasz válogatottat a vb-pótselejtezőn majdnem sírva fakadtam. Ki bírta ki száraz szemmel Gigi meccs utáni nyilatkozatát? Ha ő sír, mindenki sír. Kár, hogy nem búcsúzhat el méltóképpen a világbajnokságtól, mert megérdemelné. Ha megtehetném, átadnám neki a helyem. Én elég fiatal vagyok ahhoz, hogy még egy tornára eljussak – fogalmazott a középpályás.

Rakitic megható szavai el is jutottak a Juve hálóőréhez, és nem is kellett sokat várni a válaszára, amelyet Twitteren tett közzé.


– Kedves Rakitic! Kapusként még akár játszhatok is a következőn. Nem hiszem, hogy jól járnának a horvátok, ha én játszanék a középpályán a helyeden. A ti érdeketekben mondom ezt. Szavaid elképesztően sokat jelentenek számomra – fogalmazott Buffon, aki azt is hozzátette, hogy a meccs után Jordi Albanak fogja adni a mezét, ugyanis a spanyol védő már a meccs előtt elkérte, és azt is elmondta, hogy szerinte Buffon minden idők legjobb kapusa.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

 

Ezek után minden szurkoló megemelheti a kalapját Rakitic előtt, azonban akadt egy másik nyilatkozata is, amelynek a Barca drukkerek egyáltalán nem örülhettek. A horvátot ugyanis megkérdezték Lionel Messi jövőjéről, és enyhén fogalmazva sem azt a választ kapták az újságírók, amire számítottak.

–Azt szeretném, ha Messi a Barcelonánál fejezné be a pályafutását, és úgy gondolom ezzel a szurkolók is így vannak. Kétségtelen a neve összeforrt a klubéval. Elhiszem, hogy a szurkolók azt akarják hallani, hogy Leo maradni fog, bevallom én is ezt szeretném, de az igazság az, hogy nem vagyok biztos benne, hogy ez így lesz – nyilatkozta.

Mint tudjuk Lionel Messi még mindig nem hosszabbította meg a szezon végén lejáró szerződését, és ez komoly aggodalomra ad okot a klub vezetőségénél és a szurkolóknál egyaránt.

Kapcsolódó Cikkek