2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Békéscsaba

Rangos elismerést kapott Kormos Mihály

Békéscsaba képviselő-testülete október végi soros ülésén Kormos Mihálynak, a Békéscsabai Röplabda SE szakmai igazgatójának és Unyatyinszky Mihálynak, Ónodi Henrietta idén nyugdíjba vonuló edzőjének ítélte oda a Békéscsaba sportjáért kitüntetést.

Kormos Mihály a BRSE egyik alapítója, akinek irányításával első két alkalommal (2014, 2015) nyert felnőtt magyar bajnoki címet az egyesület. Ezenkívül az „Év edzője” elismerés, számos korosztályos bajnoki cím, több utánpótlás és felnőtt válogatott játékos felfedezése fűződik a szakember nevéhez.


A dévaványai születésű szakember a középiskolát már Békéscsabán végezte, itt ismerte és szerette meg a röplabdát. Az hamar kiderült számára, hogy nem lehet élsportoló, ezért az edzői pályát választotta. 18 évesen elvégezte az első tanfolyamot, egy évvel később pedig már egy csoporttal dolgozhatott. Majd a BRSE elődjével, a Főiskolai DSE csapatával is foglalkozott. A BRSE története 2000-ben indult, azzal a szándékkal hozták létre az akkoriban Kormos Mihály keze alatt röplabdázó gyerekek szülei, hogy ne szűnjön meg ennek a szép sportágnak az utolsó fellegvára is a megyében – olvasható a klub közösségi oldalán.

Eleinte sok sikert nem értek el, voltak olyan évek, amikor támogatás híján nem indultak felnőttbajnokságban, akkor az utánpótlás-nevelésen volt a hangsúly. Viszont a szakemberek keze alatt felnőtt egy olyan generáció, amellyel már bátran el lehetett indulni a magasabb szinten is. Ekkor Kormos Mihály még vezetőedzőként vett részt a munkában, de feladatai annyira megsokasodtak, hogy négy év után kénytelen volt pozíciót váltani, és szakmai igazgatóként folytatni pályafutását az egyesületnél. A klub utánpótlása is egyre jobb, tavaly már közel 800 lány játszott az egyesület kötelékében. Jelenleg több iskolával van kapcsolata a BRSE-nek, ezekben az intézményekben a fiataloknak van lehetőségük kihelyezett edző segítségével röplabdát tanulni.


Kormos Mihály a csabai röplabdások útjának egyengetése mellett több mint tíz éve a Polgármesteri Hivatal sportcsoportjánál dolgozik. Számos programot szervezett a munkatársaival azzal a céllal, hogy megmozgassa a város fiataljait – ezzel többek között kiérdemelte a Békéscsaba ifjúságáért elismerést is. A szabadidős sportolás átszervezése, újragondolása is az ő nevéhez fűződik. Többekkel együtt feljavították a kispályás labdarúgást a településen, ami azóta is 80-90 csapattal folyamatosan működik, sokak számára biztosítva a rendszeres és élvezetes testmozgást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.