2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVIII.kerület

Rebeka az év taekwondósa

A hétvégén rendezett országos taekwondobajnokságon adták át az év legjobbjainak járó különdíjakat. 2017 legjobb felnőtt versenyzője a tizenkilenc esztendős, a kerületben élő Füredi Rebeka lett.

A Magyar Taekwondo Szövetség pontszámítási rendszere alapján az utánpótlás-korúak voltak a legeredményesebb hazai taekwondósok 2017-ben. A legjobb felnőtt versenyzőnek az a Füredi Rebeka bizonyult, aki jövőre tölti be huszadik életévét, és csak tavaly kezdett a felnőttek között versenyezni, de már akkor is ő kapta ezt a díjat.


Füredi Rebeka (piros) már Tokióra készül

 

Az Újpest versenyzője idén a 21 éven aluliak Európa-bajnokságán bronzérmes lett, Moldovában és Franciaországban is nyert rangos versenyt, ezenkívül három másik nemzetközi versenyen is dobogóra állhatott. Jövőre érettségizik és tervei szerint szeptembertől pszichológiai irányú tanulmányokba kezd, miközben a fő cél a tokiói olimpiai szereplés kivívása.

Ahogy tavaly, idén is ő lett az év legjobb felnőtt versenyzője

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.