EUR: 312,19 Ft
CHF: 267,72 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Külföld

Rekordáron, több mint 500 ezer dollárért árverezték el a Drakula egy eredeti filmplakátját

Rekordáron, 525 800 ezer dollárért (140 millió forintért) árverezték el az 1931-ben készült Drakula című film egy eredeti plakátját helyi idő szerint hétfőre virradó éjjel az Egyesült Államokban.

A dallasi székhelyű Heritage aukciósház közleménye szerint világrekord született: ezért a filmplakátért adták eddig a legnagyobb összeget árverésen. Úgy tudják, a poszterből mindössze két példány maradt fenn.

Az eddigi rekordot két plakát tartotta: az 1942-es, legendás Casablanca című filmdráma poszterét 2017-ben, az 1927-ben bemutatott London éjfél után című vámpírtörténet plakátját 2014-ben árverezték el, mindkettőért 478 ezer dollárt fizetettek.

A Dracula poszterét, amelyen a film címszereplőjét alakító Lugosi Béla magyar származású amerikai színész látható, George Mitchell kaliforniai filmszakértő gyűjteményében találták meg, ő az ötvenes években vásárolta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzszünet kezdődött Szíriában

  Tűzszünet kezdődött Szíriában

  Csütörtök éjjel kezdődő tűzszünetről sikerült megállapodni a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), valamint a damaszkuszi rezsimet támogató Hezbollah libanoni síita milícia által működtetett sajtó.

 • 600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle hatszáz vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listán szereplő neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra – közölte csütörtökön a Kensington-palota.

 • Hétéves kislányt erőszakoltak meg a migránsok

  Hétéves kislányt erőszakoltak meg a migránsok

  Nem bírnak állati ösztöneikkel a Németországba betelepülő migránsok. A német Bild című lap szerint nagy erőkkel kellett kivonulnia a rendőrségnek a Hamburg Bahrenfeld kerületében található menekülttáborba. A bejelentés szerint egy hétéves kislányt erőszakolt meg öt arab férfi.