EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szeged

Rengeteg pénz érkezik a Science Parkra

– Az ELI lézerközpont mellett kialakítandó Science Park fejlesztésére 1,7 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány – jelentette be Palkovics László kormánybiztos, oktatásért felelős államtitkár.

Kiemelte, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szegedihez hasonló tudományos parkok akkor funkcionálhatnak sikeresen, ha szoros kapcsolatban működnek egy nagy egyetemmel. Ezért az egykori szovjet laktanya 80 hektáros területén 20 hektárt egyetemi funkciókra szánnak, bővítik a jelenleg is meglévő kollégiumi férőhelyeket, inkubátorházat, illetve a műszaki oktatás, mérnökképzés számára alakítanak ki technológiai centrumot. A fennmaradó területeken pedig alapvetően tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó vállalkozásoknak adnak helyet a járműipar, a biotechnológia és az orvostudományhoz kapcsolódó eszközfejlesztés területén. – A dél-alföldi régióban 300 ezer, míg a határon túl 400 ezer főt érint a beruházás – hívta fel a figyelmet Szabó Gábor. Hangsúlyozta, a park jól illeszkedik a Szeged–Hódmezővásárhely kiemelt gazdaságfejlesztési zóna elképzeléseihez.


Az ELI egyedül nem hozná a várt gazdasági fejlődést, ezért mindenképpen szükség van a park kialakítására.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.