2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szeged

Rengeteg pénz érkezik a Science Parkra

– Az ELI lézerközpont mellett kialakítandó Science Park fejlesztésére 1,7 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány – jelentette be Palkovics László kormánybiztos, oktatásért felelős államtitkár.

Kiemelte, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szegedihez hasonló tudományos parkok akkor funkcionálhatnak sikeresen, ha szoros kapcsolatban működnek egy nagy egyetemmel. Ezért az egykori szovjet laktanya 80 hektáros területén 20 hektárt egyetemi funkciókra szánnak, bővítik a jelenleg is meglévő kollégiumi férőhelyeket, inkubátorházat, illetve a műszaki oktatás, mérnökképzés számára alakítanak ki technológiai centrumot. A fennmaradó területeken pedig alapvetően tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó vállalkozásoknak adnak helyet a járműipar, a biotechnológia és az orvostudományhoz kapcsolódó eszközfejlesztés területén. – A dél-alföldi régióban 300 ezer, míg a határon túl 400 ezer főt érint a beruházás – hívta fel a figyelmet Szabó Gábor. Hangsúlyozta, a park jól illeszkedik a Szeged–Hódmezővásárhely kiemelt gazdaságfejlesztési zóna elképzeléseihez.


Az ELI egyedül nem hozná a várt gazdasági fejlődést, ezért mindenképpen szükség van a park kialakítására.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.