EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Debrecen

Robotokat kapott az Epreskerti iskola

Egyedülálló, emelt szintű informatikai oktatás folyik a debreceni Epreskerti Általános Iskolában. Az NI Hungary Kft. öt darab LEGO® Mindstorms EV3 robotot adott az iskola diákjainak.

A hétszázezer forint értékű adomány átadása mellett szándéknyilatkozatot is aláírtak. Az együttműködés célja, hogy jövő szeptembertől a debreceni iskola emelt szintű informatikai tantervét országosan is egyedülálló mintaprogrammá fejlesszék. Azokban az alap- és középfokú oktatási intézményekben, ahol évek óta eredményesen működik az NI Mentor program, egyre több fiatal érdeklődik a természettudományok iránt. A foglalkozásokra eddig szakköri formában került sor, most először valósulhat meg, hogy egy iskola beépíti az alaptantervébe a robotika tudományát. Az algoritmikus gondolkodás élményközpontú megvalósításán van a hangsúly, ami az informatika oktatás teljes szemléletváltását, megújítását jelenti. A műszaki-mérnöki gondolkodásmód kialakítása, megerősítése már ebben az életkorban azt eredményezi, hogy a pályaválasztás során sokkal többen jelentkeznek és nyernek felvételt műszaki szakgimnáziumokba, később pedig műszaki egyetemekre.


A diákok azon nyomban neki is láttak a robotok összerakásának

– Öt év alatt megduplázódott az emelt szintű informatikai képzésben részt vevő gyerekek száma, az idei tanévben már 270 diák tanulja emelt óraszámban – jelentette be Szabó Gyula, az Epreskerti Általános Iskola igazgatója. Az amerikai anyavállalat irányelveivel összhangban az NI Hungary Kft. szervezésében évente több mint 128 iskola négyezer diákja vesz részt a NI Mentor Programban, amelynek keretében 40 vállalati mentor személyesen oktatja a fiatalokat robotprogramozásra.

Kapcsolódó Cikkek