2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

Ron Werber kitalációja a vak zongorista zaklatása?

Ellentmondásokkal teli a vak zongorista megcibálása körüli sztori, amelyet az Index kürtölt világgá. Simicska médiuma egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet.

Az ügy előzménye, hogy az Index tegnap megírta: idős fideszes önkéntesek megcibálták Weszely Ernő vak zongora- és harmonikaművészt, mert nem töltötte ki a Soros-tervről szóló konzultációs ívet. Óbudán történt az eset, amelyről eddig a helyi önkormányzat sajtóosztálya sem értesült. Leszögezzük, megdöbbentő és elítélendő, ha Weszely Ernőt valóban inzultálták, megcibálták, ilyen sehol nem fordulhatna elő – számolt be a Pesti Srácok.


A lap felhívja a figyelmet az Index cikkének ellentmondására: Simicska médiája egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszél, hogy a szomszéd nem is látta az esetet. Emellett érdekes körülmény az is, hogy a történet eredetileg az LMP-hez köthető Reflektor blogon jelent meg (a portált Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja pénzeli, az alapítók közül többen is tagjai a pártnak), a cikkben pedig a vak zongorista Weszely Ernő lánya, Weszely Zsuzsa nyilatkozik, aki a Fidesz szerint a zöldek fizetett kommunikációs tanácsadója.

Az LMP kampányát jelenleg egyébként a korábban az MSZP-nek dolgozó Ron Werber segíti. Az Origo szerint a fenti történet tökéletesen illik a negatív kampányt előszeretettel használó kampányguru módszerei közé.


A Pesti Srácok az ügyben kérdéseket tett fel az LMP-nek, de érdemi választ nem kapott. A Fidesz közleményt adott ki, amelyben cáfolták, hogy a párt önkéntesei erőszakoskodtak volna. – Ilyen nem történt, az önkéntesek határozottan cáfolják a vádakat – írták.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek