EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Külföld

Rose McGowan ellen elfogatóparancsot adtak ki

Kábítószer-birtoklás miatt adtak ki elfogatóparancsot Rose McGowan amerikai színésznő ellen, aki október elején az elsők között szólalt meg a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein ügyében.

A Washingtoni Repülőterek Hatósága a The Washington Post című lapnak megerősítette, hogy elfogatóparancs van érvényben McGowan ellen, engedélyhez kötött anyagok birtoklása miatt. A közlemény szerint a színésznő “narkotikumoknak bizonyult személyes holmikat” hagyott hátra egy repülőgép fedélzetén, amellyel a Washington Dulles Nemzetközi Repülőtérre érkezett január 20-án.


Az elfogatóparancsot február 1-jén adták ki, és a hatóságok megpróbálták felvenni a kapcsolatot McGowannel, hogy a színésznő a bíróság előtt feleljen a vádakra a Virginia állambeli Loudoun megyében. McGowan neve bekerült a nemzeti bűnügyi nyilvántartásba is.

A színésznő egy felháborodott Twitter-bejegyzéssel reagált az elfogatóparancsra. “El akarnak hallgattatni?” – írta a mikroblogportálon, ugyanakkor nem részletezte, hogy pontosan ki akarja elhallgattatni, vagy, hogy mi az, amit mások nem akarják, hogy elmondjon.


A felhasználók azonban kitöltötték a hézagokat. “Az nem lehet csupán véletlen egybeesés, hogy ez történik Rose McGowannel, miután felemeli a hangját a hollywoodi ragadozók ellen” – írta Laura Loomer újságíró. Stefan Molyneaux rádiós műsorvezető “megdöbbentően átlátszó megtorlásnak” nevezte a történteket.

Azt nem tudni biztosan, hogy a bejegyzések az elfogatóparanccsal kapcsolatos hírekre, vagy magára az elfogatóparancsra vonatkoznak, amelyet hónapokkal a Weinsteinnel kapcsolatos vádak felröppenése előtt adtak ki.

McGowan, akinek neve a The New York Times október 5-én megjelent cikkében is szerepelt, azt állítja, hogy a filmmogul megerőszakolta őt és később megpróbálta megvásárolni a hallgatását.

Ügyvédjén keresztül a színésznő azt nyilatkozta a The New York Timesnak, hogy Weinstein egymillió dollárt ajánlott fel neki szeptemberben egy titoktartási megállapodás aláírásáért cserébe.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek