EUR: 345,25 Ft
CHF: 320,84 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Szeged

Ruha és paprikás krumpli hozta el a boldogságot

Paprikás krumpli nokedlivel volt az ebédje november első hétvégéjén a Szűcs családnak. Az ételt a Szegedi Bike Maffia önkéntesei vitték el a rászoruló családnak. A Lokál Extra Szeged elkísérte az önkénteseket.

A biciklis Ivettel, Katával és Attilával a szegedi Szent István téren találkoztunk. Utunk a Hétvezér utcába vezetett, ahol Szűcs Ferencné Vali és fia, Ferenc már várták őket.
A család szegényes, de nagyon tisztán tartott otthonában fogadott minket. Vali elmesélte, hogy már öt éve egyedül neveli gyermekét. – Beteges vagyok, néha ugyan el tudok vállalni valami könnyű alkalmi munkát, de ez nem mindig sikerül – mesélte. A család így javarészt az édesanya 29 ezer forintos nyugdíjából kénytelen élni, ezért nagyon nagy segítség számukra az, amit a bringások nyújtanak nekik.


Ivett, Kata és Attila, azaz a Bike Maffia

Vali (balra) öt éve neveli egyedül fiát, Ferencet. Jól jött a segítség

– A férjem öt éve hagyott el minket, előtte hitelt vett fel, amelynek én vagyok a kezese, éppen ezért minden bevételünk jelentős részére ráteszi a kezét a behajtó.

Karnyújtás

A Szegedi Bike Maffia tagjai három családnak segítenek rendszeresen, de működésük több hónapja alatt már több száz hajléktalannak vittek ételt, és bátorították őket néhány kedves szóval.

Miközben beszélgettünk, Ferenc már ki is nyitotta a dobozban szervírozott nokedlis paprikás krumplit, és falatozni kezdett, közben pedig elbeszélgettünk. – A Dr. Csont és a Szellemekkel suttogó a kedvenc műsoraim a tévében, de az igazi kedvencem Cristiano Ronaldo és a Real Madrid – mondta, majd azt is elárulta, hogy rendőr szeretne lenni, ha elvégzi az iskolát.
– Amíg nem jöttetek, kedveseim, két krumpliból főztem levest és párizsiból csináltam milánóit, de ez az étel most jobban esik – vette vissza a szót az édesanya. Hatvani Kata, az ebédhordó csapat koordinátora kedvesen el is beszélgetett vele. Az asszonyt és fiát boldogság töltötte el, amikor a kerekesek hátizsákjából néhány újszerű téli ruhadarab is előkerült.
– Szeretnek minket a közvetlen stílusunk miatt. Igazából összetart minket az ügy, ami annyiból áll, hogy segítsünk a rászorulókon – foglalta össze küldetésüket Kata.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.