EUR: 344,92 Ft
CHF: 320,71 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Székesfehérvár

Sakkfőváros négy napig

Négy napon át terelgette figuráit az a 104 játékos, akik részt vettek a 14. Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyen. A legfiatalabb résztvevő hét-, a legidősebb nyolcvanhét éves volt.

Október 20. és 23. között rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyt a Novotel Hotelben. A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő vett részt. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban.


A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő vett részt Fotó: József Lipót

Az A csoportban Acél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, de az utolsó fordulóban döntetlent játszott a címvédő Nagy Gáborral (Kőbánya SC), viszont Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) győzött, pontszámban beérte őket, és jobb mezőnyértékszámának köszönhetően ő lett a kupa győztese. Második Aczél Gergely, harmadik Nagy Gábor lett. További díjazottak: Szabó Márton Mihály (Esztergomi SC), dr. Flumbort András (Dunaharaszti) és Papagorasz Takisz (Fehérvár SE). Különdíjasok: Boguszlavszkij Jevgenyij (szenior), Losonczi Marcell (ifi), Gaál Zsóka (női), Fáncsy Imre (Fejér megyei).

A B csoportban Goth Gabriel (Komárom SC) lett az első. A másodiktól a hatodik helyig pontegyenlőség alakult ki, a mezőnyértékelés alapján a sorrend: Radics Nóra (Királysakk SE), Horváth Miklós (Bodajki SE), Fodor Árpád (MÁV Előre SC), Tóth József (Fehérvár SE), Bozsoki Dániel (Tóth László SE).


A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendezett saját tagjainak. A B kategória, azaz a nem igazolt versenyzők viadalára, Székesfehérvár általános iskolás diákjai számára kiírt egyéni sakkbajnokság őszi fordulójára a Németh László Általános Iskolában került sor. Az eddig iskolánkénti csapatversenyt az idei esztendőtől egyéni rendszerben, nyolc korosztályban rendezik – közölték a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.