EUR: 323,35 Ft
CHF: 283,28 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Székesfehérvár

Sakkfőváros négy napig

Négy napon át terelgette figuráit az a 104 játékos, akik részt vettek a 14. Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyen. A legfiatalabb résztvevő hét-, a legidősebb nyolcvanhét éves volt.

Október 20. és 23. között rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a Fehérvár-Böllhoff kupa nemzetközi sakkversenyt a Novotel Hotelben. A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő vett részt. Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban.


A versenyen két csoportban összesen 104 sakkozó, köztük tizenegy nemzetközi címviselő vett részt Fotó: József Lipót

Az A csoportban Acél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, de az utolsó fordulóban döntetlent játszott a címvédő Nagy Gáborral (Kőbánya SC), viszont Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) győzött, pontszámban beérte őket, és jobb mezőnyértékszámának köszönhetően ő lett a kupa győztese. Második Aczél Gergely, harmadik Nagy Gábor lett. További díjazottak: Szabó Márton Mihály (Esztergomi SC), dr. Flumbort András (Dunaharaszti) és Papagorasz Takisz (Fehérvár SE). Különdíjasok: Boguszlavszkij Jevgenyij (szenior), Losonczi Marcell (ifi), Gaál Zsóka (női), Fáncsy Imre (Fejér megyei).

A B csoportban Goth Gabriel (Komárom SC) lett az első. A másodiktól a hatodik helyig pontegyenlőség alakult ki, a mezőnyértékelés alapján a sorrend: Radics Nóra (Királysakk SE), Horváth Miklós (Bodajki SE), Fodor Árpád (MÁV Előre SC), Tóth József (Fehérvár SE), Bozsoki Dániel (Tóth László SE).


A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendezett saját tagjainak. A B kategória, azaz a nem igazolt versenyzők viadalára, Székesfehérvár általános iskolás diákjai számára kiírt egyéni sakkbajnokság őszi fordulójára a Németh László Általános Iskolában került sor. Az eddig iskolánkénti csapatversenyt az idei esztendőtől egyéni rendszerben, nyolc korosztályban rendezik – közölték a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.