2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb XIII.kerület

Sastin Marianna: Annyit mozgok, amennyi jólesik

Sastin Marianna, a Vasas birkózója a 2013-as, budapesti világbajnokságon szerzett aranyérmet, de van neki világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérme is. Jövőre ismét hazánk ad otthont a vb-nek, amire Marianna már gőzerővel készül, ami sokak számára azért lehet meglepő, mert a sportoló gyermeket vár, a hetedik hónapban van.

A kismama sportoló felkészülését férje-edzője, Wöller Ákos irányítja.
– Január 26-ra vagyok kiírva, de azt mondták az orvosok, inkább január közepén fog érkezni a baba – nyilatkozta Sastin Marianna, aki kifejezetten jól érzi magát. – Egyelőre nekem csak a jó része jutott a terhességnek, hiszen egy percig sem voltam rosszul, nagyon jól viselem, tudok edzeni, nagyon hiányozna a mozgás.


Súllyal is dolgozik Marianna

Azt mondják, a terhesség alatt kettő helyett kell enni, no de kettő helyett kell edzeni is?
– Én ettől a kettő helyett kell ennitől rosszul vagyok, mert szerintem nem kell. Úgy gondolom, a szervezetem jelzi, mennyire van szüksége ahhoz, hogy a baba is fejlődjön, és nekem is elég legyen. Én annyit eszem, és a mozgással is így vagyok, amennyi jólesik. Megcsinálom, amit Ákos mond, de ha úgy érzem, hogy sok, abbahagyom.

A saját testsúlyos erősítő gyakorlatok nem maradhatnak el

Wöller Ákos elárulta, milyen edzéstervet követ a világbajnoknő.
– A terhesség nem betegség, mozogni ugyanúgy kell és lehet. Marianna jelenleg heti hét edzést csinál, amiben úszás, jóga is van, mellette a teremben is végez olyan gyakorlatokat, amelyek még mindig közeliek a birkózáshoz, de már nem a birkózószőnyegen elvégezhető feladatok. Soha nem kíméltem, ő választotta ezt a sportot, úgyhogy neki kell vállalnia a nehéz munkát. Most természetesen kicsit más a helyzet, vigyázok én is nagyon, nehogy túlterheljük. A kisbaba január közepe felé érkezik, utána meglátjuk, mennyi idő kell Mariannának, hogy regenerálódjon, a terv szerint jövőre a budapesti világbajnokságon már szőnyegre lép.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.