EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szolnok

Segítettek a pályaválasztásban

A Szakmák világa elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat 18. alkalommal rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A kétnapos program lehetőséget teremtett arra, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, a pályamódosításra készülő felnőttek a helyszínen tájékozódjanak a szakiskolákban, szakközépiskolákban, gimnáziumokban folyó képzésekről, a jelentkezések feltételeiről és az iskolai, kollégiumi életről.


Dr. Kállai Mária kormánymegbízott

 

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára köszöntötte a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában a rendezvényre érkezőket, ahol közel 60 kiállító mutatkozott be több mint 10 szakmacsoportban és a szakmaszigeteken. A két nap során a szakképző iskolák bemutatták azokat a szakképzési lehetőségeket, amelyek összhangban állnak a megye munkaerőpiaci igényeivel. A kiállítás idején pályaválasztási tanácsadás segítette a döntés meghozatalát. A két nap alatt a szakmaszigeteken gyakorlati bemutatókat tartottak, ahol az érdeklődők megismerhették a bemutatott szakmák jellegzetességeit, az elsajátításukhoz szükséges készségeket és képességeket.

Kapcsolódó Cikkek