2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szolnok

Segítettek a pályaválasztásban

A Szakmák világa elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat 18. alkalommal rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A kétnapos program lehetőséget teremtett arra, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok, a pályamódosításra készülő felnőttek a helyszínen tájékozódjanak a szakiskolákban, szakközépiskolákban, gimnáziumokban folyó képzésekről, a jelentkezések feltételeiről és az iskolai, kollégiumi életről.


Dr. Kállai Mária kormánymegbízott

 

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára köszöntötte a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában a rendezvényre érkezőket, ahol közel 60 kiállító mutatkozott be több mint 10 szakmacsoportban és a szakmaszigeteken. A két nap során a szakképző iskolák bemutatták azokat a szakképzési lehetőségeket, amelyek összhangban állnak a megye munkaerőpiaci igényeivel. A kiállítás idején pályaválasztási tanácsadás segítette a döntés meghozatalát. A két nap alatt a szakmaszigeteken gyakorlati bemutatókat tartottak, ahol az érdeklődők megismerhették a bemutatott szakmák jellegzetességeit, az elsajátításukhoz szükséges készségeket és képességeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.