2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szekszárd

Segítség a menhelynek

Az állatok világnapja alkalmából a Magyar Állat- és Természetbarát Szövetség, illetve a Mars Magyarország Kft. közösen pályázatot hirdetett, amelyre engedéllyel rendelkező állatmenhelyek pályázhattak. A pályázók közül a kiválasztottak egy kamion száraz kutyaeledelt kaphattak és a Szekszárdi Kutyamenhely is ezen szerencsések közé tartozik. A pályázaton  összesen 16,1 tonna kutyatápot sikerült a menhelynek elnyernie.

– Szerencsére mi nem vagyunk teljesen táppal etető kutyamenhely, tehát nagyon sok húst, tésztát, rizst és kenyeret kapunk különböző felajánlásokból. Az igyekezetünk alapján hét közben az állatok húst és tésztát kapnak, amelyet természetesen sokkal jobban szeretnek, mint a tápot. Viszont így is hatalmas segítség ez a szállítmány a menhelyünknek. Számítások szerint elméletileg 230 kutyának egyéves adagja lenne a 16 tonna eledel. Mi nem gondoljuk azt, hogy ez a gyakorlatban is így fog történni, de ettől függetlenül nagyon boldogok vagyunk és nagyon örülünk neki – tájékoztatott Fiáth Szilvia, a Szekszárdi Kutyamenhely vezetője.


A napokban érkezett meg a szekszárdi telephelyre az eledel fele, azaz 8 tonna táp. Amint ez a mennyiség elfogy, a pályáztatók gondoskodnak a kutyaeledel másik felének a leszállításáról.

16 tonna kutyaeledelt nyert el a menhely. Fotó: Keresztesi Balázs

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.