EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szeged

Simogatás után betelepítés?

Botka László 2002 után bezáratta Szentmihály iskoláját, majd 2015-től ingyen és bérmentve odaadta a hírhedt MigSzol csoportnak, vagyis a Migráns Szolidaritás erősen Soros György-közeli „civil” szervezetnek, amely raktárbázisul használta az egykori iskolaépületet.

Botka László szocialista polgármester a 2015-ben az illegális migráció támogatására alakult MigSzolnak korábban jelentős segítséget nyújtott Szegeden. Nemcsak az említett iskolát adta át a „civileknek”, hanem a szervezet által a szegedi vasútállomáshoz felállított faház fölállítását is támogatta a Botka vezette szegedi önkormányzat. Ezeknek a szervezeteknek a célja a migránsok segítése és annak megoldása, hogy a migránsok – akár illegálisan is – akadálytalanul juthassanak el Nyugat-Európába. Az sem probléma, ha útlevél és azonosítók nélkül.


Az elejétől a végéig a migránsbarát civilek mellett Botka

A Délmagyarország 2015. július 30-án írta meg, hogy egy hónapja nyílt meg a szegedi önkormányzat támogatásával a migránsokat segítő faház, a MigSzol bázisa a szegedi nagyállomás előtt. 2015. szeptember 25-én pedig arról számolt be a helyi napilap, hogy bezárták a faházat, és búcsúzóul Botka László és Nagy Sándor alpolgármester is megjelent.


A bezárt iskola ma egy migránsokat támogató szervezeté

Botka nyitott a befogadásra

A MigSzol egyik raktára pedig éppen Szentmihályon volt, a Botkáék által bezárt Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Ezt az iskolát Botka László csukatta be, majd később egy döntéssel ingyen odaadta a bevándorlókat segítő szervezetnek. A MigSzol szegedi frontembere egyébként az a Kékesi Márk, aki kormányzati migrációs plakátokat rongált.

Migránsokat költöztetne Szegedre?

Szeged polgármestere egyike volt azoknak, aki a migrációs nyomást nem ismerték fel idejében, és kisebbíteni akarták annak jelentőségét. Korábban Botka azt mondta, „… a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon, hiszen a migránsoknak nem célországuk Magyarország”.

De még érdekesebb az a kiszólás, amelyet a német szocialista szövetségese, Martin Schulz ejtett meg. Ő szó szerint azt mondta: „Szeged is egyike azoknak az elkötelezetten baloldali városoknak, ahova bármelyik menekültet el lehet küldeni” – ezekkel a szavakkal emlegette márciusban Martin Schulz, az Európai Parlament akkori elnöke a Botka László vezette Szegedet.

A korrupció nyomában

Közérdekű adatigényléssel fordult a szegedi Fidesz és a KNDP az önkormányzathoz, miszerint az elmúlt 15 évből, azaz a Botka-korszak elejétől kíváncsiak különböző szerződésekre és adatokra. Mint mondják, mindenkinek joga van tudni, mire költik a közpénzt, kiváltképp az egyre-másra kirobbanó korrupciós botrányok tükrében.

Tekintettel arra, hogy Botka és a MigSzol között ennyire harmonikus volt a kapcsolat, és közben a polgármester ennyire ellenezte a határkerítést, sokakban fölmerül a kérdés, vajon milyen paktumot köthetett az európai baloldal egyik vezérével, Martin Schulzcal Botka László, mely paktumnak esetlegesen az a célja, hogy Szeged is fogadjon be migránsokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.