2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szeged

Simogatás után betelepítés?

Botka László 2002 után bezáratta Szentmihály iskoláját, majd 2015-től ingyen és bérmentve odaadta a hírhedt MigSzol csoportnak, vagyis a Migráns Szolidaritás erősen Soros György-közeli „civil” szervezetnek, amely raktárbázisul használta az egykori iskolaépületet.

Botka László szocialista polgármester a 2015-ben az illegális migráció támogatására alakult MigSzolnak korábban jelentős segítséget nyújtott Szegeden. Nemcsak az említett iskolát adta át a „civileknek”, hanem a szervezet által a szegedi vasútállomáshoz felállított faház fölállítását is támogatta a Botka vezette szegedi önkormányzat. Ezeknek a szervezeteknek a célja a migránsok segítése és annak megoldása, hogy a migránsok – akár illegálisan is – akadálytalanul juthassanak el Nyugat-Európába. Az sem probléma, ha útlevél és azonosítók nélkül.


Az elejétől a végéig a migránsbarát civilek mellett Botka

A Délmagyarország 2015. július 30-án írta meg, hogy egy hónapja nyílt meg a szegedi önkormányzat támogatásával a migránsokat segítő faház, a MigSzol bázisa a szegedi nagyállomás előtt. 2015. szeptember 25-én pedig arról számolt be a helyi napilap, hogy bezárták a faházat, és búcsúzóul Botka László és Nagy Sándor alpolgármester is megjelent.


A bezárt iskola ma egy migránsokat támogató szervezeté

Botka nyitott a befogadásra

A MigSzol egyik raktára pedig éppen Szentmihályon volt, a Botkáék által bezárt Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Ezt az iskolát Botka László csukatta be, majd később egy döntéssel ingyen odaadta a bevándorlókat segítő szervezetnek. A MigSzol szegedi frontembere egyébként az a Kékesi Márk, aki kormányzati migrációs plakátokat rongált.

Migránsokat költöztetne Szegedre?

Szeged polgármestere egyike volt azoknak, aki a migrációs nyomást nem ismerték fel idejében, és kisebbíteni akarták annak jelentőségét. Korábban Botka azt mondta, „… a város lakosságát egyáltalán nem zavarták a menekültek, nem is találkoztak velük az utcákon, hiszen a migránsoknak nem célországuk Magyarország”.

De még érdekesebb az a kiszólás, amelyet a német szocialista szövetségese, Martin Schulz ejtett meg. Ő szó szerint azt mondta: „Szeged is egyike azoknak az elkötelezetten baloldali városoknak, ahova bármelyik menekültet el lehet küldeni” – ezekkel a szavakkal emlegette márciusban Martin Schulz, az Európai Parlament akkori elnöke a Botka László vezette Szegedet.

A korrupció nyomában

Közérdekű adatigényléssel fordult a szegedi Fidesz és a KNDP az önkormányzathoz, miszerint az elmúlt 15 évből, azaz a Botka-korszak elejétől kíváncsiak különböző szerződésekre és adatokra. Mint mondják, mindenkinek joga van tudni, mire költik a közpénzt, kiváltképp az egyre-másra kirobbanó korrupciós botrányok tükrében.

Tekintettel arra, hogy Botka és a MigSzol között ennyire harmonikus volt a kapcsolat, és közben a polgármester ennyire ellenezte a határkerítést, sokakban fölmerül a kérdés, vajon milyen paktumot köthetett az európai baloldal egyik vezérével, Martin Schulzcal Botka László, mely paktumnak esetlegesen az a célja, hogy Szeged is fogadjon be migránsokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.