EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XVIII.kerület

Sokat tettek Imréért

Perge Zsoltné Kékesi Gabriella óvodapedagógus és dr. Kocsár Tibor sebész főorvos kapta idén a Pestszentimréért díjat. Az elismerést a több mint negyedszázada sikeresen működő Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság alapította és ítéli oda évente egyszer olyan személyeknek, akik a munkájukkal, közéleti szerepvállalásukkal a helyi közösséget szolgálták, szolgálják.

Múlt héten Lévai István Zoltán alpolgármester adta át a bronzplaketteket a két díjazottnak. Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, Gabriella családja több generáció óta él Pestszentimrén, ő maga óvónői diplomájának megszerzése után tért ide vissza, és egykori óvodájában, az Eke utcában kezdett dolgozni, s ugyanitt a Napsugár óvoda vezetője lett. 2014-ben nagy szerepe volt a Szélső utcai Napvirág tagóvoda létrehozásában, ahol idén augusztus, vagyis vezetői visszavonulása óta óvodapedagógusként dolgozik.


Gabriella segített létrehozni a Napvirág tagóvodát (fotó: bp18.hu)

Dr. Kocsár Tibor a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban és a Zsebők Zoltán Szakrendelőben dolgozott orvosként, 2009–2011 között a Pintér Kálmán Szakrendelő első igazgató főorvosa volt, ma pedig a lőrinci szakrendelő sebészeti osztályát vezeti.

Tibor (jobbra) a mai napig aktívan segít a helyieken (fotó: bp18.hu)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek