2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Aktuális

Soros behálózza Brüsszelt

Az Európai Parlament (EP) tagjai és Soros György amerikai milliárdos spekuláns kapcsolatát vizsgáló bizottság felállítására tett javaslatot Strasbourgban Nigel Farage brit EP-képviselő. Farage a történelem legnagyobb nemzetközi politikai összejátszásának nevezte, hogy az EP 226 képviselőjét Soros alapítványa „megbízható barátként” listázza.

– Soros György dollármilliárdokat költ arra, hogy aláássa a nemzetállamokat Európában – jelentette ki Nigel Farage az EP keddi ülésén Strasbourgban. Mint ismert: a parlament nemrégiben bizottságot állított fel, amelynek feladata megvizsgálni, hogy a Nagy-Britannia kilépését megelőző Brexit-kampány mögött milyen orosz és más külföldi offshore-pénzek álltak.


Fotó(MTI/EPA/BBC/Jeff Overs)

– Ez az ötlet olyan kérdéseken alapul, amelyeket Ben Bradshaw (brit munkáspárti képviselő – a szerk.) feszegetett az alsóházban, aki erősen kötődik a Nyílt Társadalom Alapítványhoz. Ezért ha összeesküvést keresünk, akkor itt kell körülnéznünk – szögezte le az EP tagjaira körbemutatva Farage, majd folytatta: – Amikor offshore-pénzekről, nemzetközi felforgatásról, összejátszásról beszélünk, azt rossz helyen keressük… Azért mondom ezt, mert Soros György éppen nemrégiben adományozott 18 milliárd dollárt alapítványának, a Nyílt Társadalomnak, amely szabadon átjárható, nemzetek feletti szervezetté akarja változtatni az Európai Uniót.

MTI/AP/Ferdinand Ostrop

Farage szerint erre a legfőbb bizonyíték az a lista, amelyet a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány arról a 226 EP-képviselőről állított össze, akiket „megbízható barátként” tartanak számon, valamint az, hogy a szervezet nemrégiben azzal büszkélkedett: az elmúlt évben 42 találkozón vettek részt az Európai Bizottság tagjaival.


– Úgyhogy most Önöknek, mind a kétszázhuszonhatuknak írnom kellene néhány kedves kérdést arról, fogadtak-e el valaha adományt közvetve vagy közvetlenül a Nyílt Társadalomtól, vagy hogy hány találkozón vettek részt az alapítvány embereivel vagy magával Soros Györggyel – mondta kollégáinak az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egykori vezetője, aki kijelentette, hogy Soros befolyása „igazán rendkívüli” Brüsszelben.

Az angol politikus szerint Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője akkor is Soros Györgynek lobbizott, amikor a Miniszterek Tanácsában nekitámadt Orbán Viktor miniszterelnöknek.

– Ezért úgy vélem, a parlamentnek fel kellene állítania egy különleges bizottságot, hogy mindezt feltárja – összegezte mondanivalóját Nigel Farage.

Fotó: (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

Orbánra hivatkoznak

Orbán Viktor miniszterelnök
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A nagy vihart kavart keddi Farage-beszéd után az amerikai Breitbart arról írt, hogy a nemzetállamok eltörlésének veszélyére Orbán Viktor magyar miniszterelnök már a múlt héten felhívta a figyelmet, amikor úgy fogalmazott:

„Ma egy olyan világban élünk, amikor az elért eredményeinket meg kell védeni, mert különböző irányból különböző veszélyek fenyegetik. Az első és legfontosabb veszély, amit be tudunk azonosítani, a globalisták versus nemzetek vitája. Az a helyzet, hogy Európa úgy döntött, posztkeresztény és posztnemzeti korszakába kíván lépni. Egy olyan új korszakot lát maga előtt, amelyben a hagyományos kereszténységre és a nemzetek öntudatára építő politikát fölváltja valami más.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek