2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Soros emberei szavazták meg a kvótát

A Soros-listán szereplő EP-képviselők nagy része megszavazta a dublini rendelet módosítását – írja legfrissebb számában a Figyelő.

A hetilap szerint több mint 120 politikus szerepel azon a listán, ami Soros György amerikai tőzsde spekuláns szövetségeseit tartalmazza. 390 igen és 175 szavazat ellenében november 16-án csütörtökön, az Európai Parlament megszavazta a dublini rendelet módosítását. A módosítás szerint a jövőben egy felső korlát nélküli, állandó kvótát vezetnek be az Európai Unióban, a migránsok befogadásáról pedig nem az Európai Unió területére belépéskor, hanem a szétosztási mechanizmus után döntenek.


Korábban a DC Leaks szivárogtatta ki azt a listát, amely azt a 226 EP-képviselőt tartalmazza, akiket Soros György megbízható szövetségesének tart. A Figyelő szerint közülük több mint 120-an megszavazták a Dublin IV. néven elhíresült rendelet módosító javaslatát, amit október 19-én fogadott el az Európai Parlament egyik
szakbizottsága, a LIBE.

A magyar EP képviselők közül a rendeletmódosítást Szanyi Tibor mszp-s és Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció képviselője szavazta meg. Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, hogy a kvótajavaslattal egyetért, a módosításnak a szankciókat tartalmazó részével azonban nem. A dublini rendelet módosított változata szerint ugyanis azoktól a tagállamoktól, amelyek nem hajlandóak a kvótahatározatot teljesíteni, megvonhatják az uniós kohéziós támogatást.
A szabályozás és a szavazás további részleteiről a Figyelő legfrissebb számában olvashatnak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.