EUR: 345,03 Ft
CHF: 321,15 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Belföld

Soros emberei szavazták meg a kvótát

A Soros-listán szereplő EP-képviselők nagy része megszavazta a dublini rendelet módosítását – írja legfrissebb számában a Figyelő.

A hetilap szerint több mint 120 politikus szerepel azon a listán, ami Soros György amerikai tőzsde spekuláns szövetségeseit tartalmazza. 390 igen és 175 szavazat ellenében november 16-án csütörtökön, az Európai Parlament megszavazta a dublini rendelet módosítását. A módosítás szerint a jövőben egy felső korlát nélküli, állandó kvótát vezetnek be az Európai Unióban, a migránsok befogadásáról pedig nem az Európai Unió területére belépéskor, hanem a szétosztási mechanizmus után döntenek.


Korábban a DC Leaks szivárogtatta ki azt a listát, amely azt a 226 EP-képviselőt tartalmazza, akiket Soros György megbízható szövetségesének tart. A Figyelő szerint közülük több mint 120-an megszavazták a Dublin IV. néven elhíresült rendelet módosító javaslatát, amit október 19-én fogadott el az Európai Parlament egyik
szakbizottsága, a LIBE.

A magyar EP képviselők közül a rendeletmódosítást Szanyi Tibor mszp-s és Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció képviselője szavazta meg. Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, hogy a kvótajavaslattal egyetért, a módosításnak a szankciókat tartalmazó részével azonban nem. A dublini rendelet módosított változata szerint ugyanis azoktól a tagállamoktól, amelyek nem hajlandóak a kvótahatározatot teljesíteni, megvonhatják az uniós kohéziós támogatást.
A szabályozás és a szavazás további részleteiről a Figyelő legfrissebb számában olvashatnak.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek